Laptopon hogy tudok kábeltévét nézni? Részletek lent
Informatikában dolgozom, de ezek a témák messze állnak tőlem. Ha jól sejtem, vannak ezek a TV tunerek, amelyeknek egyik végébe bedugom az UPC kábelt, a másik, USB véget meg a laptopba, és felteszek valami szoftvert, és nézem a TV-t.
Kb tizenkét éve nem nézünk tévét, de kedvünk szottyant, de nem biztos, hogy sokat lesz használva. Mivel ez egy pár hónapos kísérlet lesz, hogy lesz-e kedv/rászánt idő tévét nézni, ezért azt a legolcsóbb megoldást akarom megtalálni, ami még kis igényekkel élvezhető. Aztán ha lesz, ami bejön, akkor veszek egy TV-t.
Tehát:
1. TV tunerből laptophoz valami használható, de ócsó megoldást tudtok ajánlani?
2. Bármilyen más megoldás?
3. Bónusz kérdés: Két laptopunk van, van ezeknek valami wifis variánsa, ami szintén nem drága, és használható azért?
Az m1, m2, duna tv stb, ezek ingyen nézhetőek streamen minőségben.
Amúgy tuner kell. De szerintem felesleges, nekem van tv-m de 2 éve be se kapcsoltam.
Ha digitális tévé, akkor valószínűleg kódolva van az adás, így kell hozzá kártya. Ahhoz viszont olyan tuner kell, amiben van kártyafogadó modul. Bár lehet hogy egy USB-s Smart Card olvasóval, és megfelelő szoftverrel is meg lehet oldani.
Ha analóg, akkor elég rákötni a kábelt, és akár a Windows Media Center is jó a csatornák nézéséhez, de neten is találni programokat.
Viszont hozzá kell tennem, hogy az analóg tévézés nagyon kihalóban van. A Cartoon Network is csak digitális platformon érhető el.
A legegyszerűbb a MinDig TV Extra lenne. Tőlük lehet kérni feltöltőkártyás tévét is. Így nincs hűségidő.
És egy ilyen elég hozzá: [link]
Feltéve ha van megfelelő lefedettség ennek a pici szobaantennának a használatához, amit adnak mellé.
UPC-nél vagyunk, de az internet is állandóan szakadozik, ha van más, lehet hogy váltunk.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!