Milyen fajtájú egeret vegyek?
Gamer egeret szeretnék venni, de nem tudom milyet érdemes.
Elvárások:
3000 dpi, legalább 5-6 gomb. (ha 3200 dpi-s nem gond)
{Win 8 van a gépemen}
Nem írtál árat...
Steelseries, Razer, Roccat, Logitech - ezek 10 ezer felett
Gigabyte GM sorozat, Zalman ZM sorozat, A4Tech egerek
Nekem pl. Zalman Z300-am van, anno a Giga M6800 v2/M6880-al szemeztem alsókategóriában, de az A4Tech is nagyon jó ár/érték arányú egereket gyárt (bár ezeknél lehetséges, hogy X-Mouse-zal kell programozni a gombjait, nincs külön driverük hozzá mint a drágábbaknál).
Ja még két dolog: ~200DPI felé szerintem nem érdemes állítgatni, mert hibáznak, jobb nem leszel tőle, játékon kívül meg képtelenség vele a kezelés.
A másik meg ha látszik egy olcsó egeren hogy vásári gagyi, 8000DPI, meg nagyon gamer ostobaságokkal tele van tűzdelve, azt kerüld el nagy ívből.
Nekem egy A4 tech XL 750BK típusú egerem van. Én 7000-nél többet nem szántam egérre, és ebben az árkategóriában ez volt a legkényelmesebb egér számomra. Viszont sok pozitív oldala van. Ami tetszik, hogy hat fokozatban állítható be a DPI, és ledes visszajelzés van a fokozatról. Egyébként 9 érték van, 100-3600D DPI-ig. Lehet rá mindenféle makrókat írni(Oscar nevű program), ami megkönnyítheti a mindennapokat (játékban nem használok makrókat). A scroll lock a funkcióváltó, tehát minden gombhoz két parancsot lehet rendelni. Nálam az egyik a játékos, a másik az alap beállítás. Egyébként nagyon ritkán használtam a 3600DPI-t, én általában 1200-on játszom, esetleg 1600-on. Jó nagy matraca van, hadd szaladjon :D Külön plusz a tartalék teflontalp szett (8 darab). Egyetlen hátrányát vettem észre, a dedikált (alapból tripla click) gomb nem megy ha a jobb gomb le van nyomva.
Én persze most csak a saját egeremről írtam, de nem rábeszélni akarlak, csak a tapasztalataim írtam le. Szerintem elsődleges szempont legyen a kényelem, ha két egér között nem tudsz dönteni válaszd azt, amelyik jobban kézreáll.
Nagyon köszönöm a kommenteket.
Árban 6000-7000-ft között gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!