Milyen kompakt fényképezőgépet ajánlotok?
Figyelt kérdés
Szeretnék valamilyen jobb kompakt fényképezőgépet vásárolni, megfelelő áron (100000forint alatt). Szeretek fotózni, de csak hobbi szinten űzném. Melyiket ajánlanátok?2010. febr. 15. 17:16
1/3 anonim válasza:
Azért ezt neked kellene jobban bahatárolni mit szeretném, mert ez a "csak hobbi szinten űzném" az nem jelent semmit. Sok hobbi fotósnak a DSLR az alap értelmezés.
Alapvetóen a belépő kompaktok egy kutyák minőségre, a közép kategóriásak inkább szolgáltatásokban nyujtanak többet, de képminőségben nem annyira, a felsőkategóriás kompaktok pedig jóval 100ezer felett vannak.
Itt tényleg az a ciki (én nem rábeszélni akarlak csak ez a helyzet) hogy egy középkompaktal alig kapsz többet, de azért az árért pedig egy kitünő használt DSLR-t lehet venni, a kettő közötti különbség képminőségben pedig nagyságrendekben mérhető.
Van aki idegenkedig a DSLR-től, de minőségben a képéért ezért rosszabbat fog kapni. (lásd 'pixel háboús' nemrég felvetet kérdést itt)
2/3 anonim válasza:
3/3 anonim válasza:
Igen, a tükrös kép minőségileg lepipálja a kompaktot, meg hát mégis csak egy slr amire szerintem büszke lehet az ember. De ha valaki nem szeretné állandóan a nyálát csorgatni egy új objekív miatt és mégis szüksége van a nagy zoomra meg viszonylag kis mélység élességre, akkor annak pont jó a kompakt kényelme és olcsósága... 100 rugó alatt kompakt? Talán a Nikon P90 esetleg a Canon G11... bár pontosan nem tudom az árukat, de vhova oda tippelem +- 10e... de neked kell dönteni h. kényelmet és viszonylag jó képet akarsz vagy kompromisszum mentes minőséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!