Nexus 7 nem bootol?

Figyelt kérdés
Van egy 2012es nexus 7em és a lollipop nagyon szar volt rajta, úgyhogy megpróbáltam rátenni a régi kitkatot. A bootloader nyitás simán ment és aztán megpróbáltam flashelni a kitkatot de a google logónál tovább nem megy. Ez a kitkat elvileg a hivatalos factory image ehhez a rendszerhez. Fastbootba be tudok lépni de bootolásnál nem megy tovább a google logonál. Megpróbáltam más hivatalos factory imageket (4.2, 4.3) is rátenni de ugyanaz a baj. A kérdésem, hogy ezt szervízben meg tudják javítani? És ha igen, mennyiért? Gari már nincs rajta.

2015. márc. 9. 07:20
 1/9 anonim ***** válasza:

flasheles kozbe nemnkapsz hibauzenetet?

recoverybe mentel mar h flasheles utan csinalj egy factory resetet? egyaltalan van recovery?

mennyi ideig vartal a nexus logonal? neha percekig is eltarthat az elso felbootolas. amig van bootloadered semmi szerviz..

milyen factory image-el probalkoztal? biztos h a tiedhez valo? nem pedig a 3g valtozathoz vagy forditva?

2015. márc. 9. 08:33
 2/9 anonim ***** válasza:

Lollipopról nem tudsz csak úgy simán visszamenni KitKat-re, nagyon bonyolult a dolog, nem csak flasheled és kész, ezért nem kapscol be.

Egyébként 5.0.2-őt raktál rá eredetileg? 5.0 és 5.0.1 hihetetlen lassú, nekem is használhatatlanná tette a 2012-es N7-emet, de az 5.0.2-vel már hozza a régi, KitKat-es teljesítményt.

Amúgy azt ajánlom telepíts egy custom recoveryt és rakj fel egy custom ROM-ot, azzal jobban menne, és ha KitKat ROM-ot szedsz le úgy asszem simán működne.

2015. márc. 9. 11:58
 3/9 A kérdező kommentje:

első: Nem, nem kapok hibaüzenetet se a gépen se a tableten. Van recovery és mindig meg is próbáltam factory resetezni, amikor egy másik image-vel próbálkoztam. Nem a nexus logo jött be, hanem a google logo és annál úgy 1 órát vártam és semmi. Biztos, hogy nem a mobillal próbálkoztam, ilyen ordas hibát nem követek el.(wifisem van)

második:Tudom és le is írom a folyamatot ahogy csináltam. Nexus root toolkitben bootloader nyitás. Eztán android SDK feltétele. Utána leszedtem a factory imaget meg a hozzá tartozó fájlokat és az SDK mappájába tettem.. Utána fastboot-olt készüléket csatlakoztattam a géphez és megnyitottam a cmd-t (meg volt adva benne a path). Utána a megadott instrukciók alapján feltettem a factory image-t (néhány parancsot kellett beírni). És elméltileg mennie kéne. 5.0.2-m volt de ez is szarakodott, egyébként az 5.0.1-et ki sem adták erre a készülékre. Nem szívesen raknék custom romot, félek, hogy jobban elcseszném, így valszeg még szervízben megcsinálják pár ezerért nem?

2015. márc. 9. 15:31
 4/9 anonim ***** válasza:

betudod irni, hogy miylen parancsokkal flasheltél?

-az első voltam

2015. márc. 9. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a bootloadert is flashelni kéne mégpedig valami régebbire ami a kitkat korábol származik.

Nekem már sajna nincs meg, de volt nexus7-em olyan mint a tiedés és tudom hogy külön külön több dolgot is lehet flashelni a fastboot paranccsal

Ha jólrémlik volt külön bootloader, boot, system, recovery De sajna elég ködösen emlékszek már mert rég volt :|

Tuti h nem kell szervizbe vinned a nexusok kinyirhatatlanok, ne félj csak egy kis próbálkozás és türelem :)

2015. márc. 9. 15:53
 6/9 A kérdező kommentje:

Az első leírás amit találtam ezt az utat mutatta:

fastboot devices

(itt megjelent néhány szám) fastboot

szóval érzékelte a tabletet a gép

flash-all.bat

és ennyi volt, a tablet újraindult, de a google logo-nál megakadt.

tovább keresgéltem a neten és találtam még egyet méghozzá ezt: [link]

de ezzel is ugyanaz történt :( pedig a cmd nem írt FAILURE-t sehol, mindenhol OKAY-t írt

2015. márc. 9. 15:56
 7/9 A kérdező kommentje:
de az a fura, hogy ha az 5.0.2-t próbálom visszatenni, akkor is ugyanaz van
2015. márc. 9. 15:57
 8/9 A kérdező kommentje:
2015. márc. 9. 16:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Egyébként szervízben mennyiért csinálják meg? Meg tudják egyáltalán csinálni? D:
2015. márc. 9. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!