Kopog a billentyűje a zongorámnak, mit tegyek?
Vettem egy Yamaha DGX 650-et, tegnap érkezett.
Észrevettem, hogy billentyűleütéskor kopognak a billentyűk. Olyan szinten, hogy mikor fejhallgatóval gyakorolram, nővérem este 11kor átjött, hogy hagyjam már abba, mert nem tud aludni, annyira hangosan kopog :'(
Mit lehet ezzel tenni?
(Videó itt: Yamaha keyboard clicking: [link]
Köszönöm,de az a baj, hogy két év garancia van rajta, de ha szétszedem elvész :'(
Meg tzdják ezt csinálni szervizben is ?
El kell menni és megkérdezni.
Ha nem ismerik el hibának, akkor nem fogják ingyen megcsinálni.
De még ekkor is elképzelhető, hogy megcsinálják pénzért úgy, hogy a garancia megmarad. Meg kell velük beszélni.
Megkérdeztem, azt mondták, hogy ez normális a kalapácsmechanika miatt... Van rá megoldás, amit az első válaszoló is mutatott, de én nem merek belenyúlni, mert ha valamit tönkreteszek benne, az nekem negyed millió ftba kerül :/
Max egy hozzáértő segítségével mernék belevágni.
Igen, 14 napig elállhatok a vásárlástól... viszont minden kalapácsmechanikás zongora úgy kopog egy gyors darabnál, mintha gumikalapáccsal verném szét az ajtómat???
Erre még nem kaptam választ.
"viszont minden kalapácsmechanikás zongora úgy kopog egy gyors darabnál, mintha gumikalapáccsal verném szét az ajtómat???
Erre még nem kaptam választ."
Talán mert nem ezt kérdezted?
Már bocs, de a linkelt videónak semmi köze a problémádhoz.
Az hogy egy 10 éves hangszert, amin napi 6-8 órákat gyakoroltak át kell filcezni, az oké, mert addigra "elkopnak" a filcek.
Neked meg van egy új hangszered, azt nem kell filcezni..
Abba a filcek is ujjak, nem érnél el vele semmit.
A kalapácsmechanika, egy mechanika aminek van hangja (Kell is hogy legyen, ezzel is élethűbbé téve a zongora hangzását.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!