Megéri még plazma tv-t venni vagy ma már elég jók a LED-ek?
Tudom, hogy már a 100. hasonló kérdés ez, de most személyre szabottan kérdeznék.
Pár hónap múlva lehet vennék tv-t és azon hezitálok, hogy LED vagy plazma lenne a jobb. Ma már szinte csak a LED-est reklámozzák, árulják, ezért gondolkozok.
Leírom mire kéne:
-Általában sorozatokat/filmeket nézek angolul (szintfentartás/tanulás miatt), kedvtől függően, de heti 4-5 alkalommal átlagosan. Ha néha rákattanok egy sorozatra, akkor minden nap több részt is akár.(de csak pár havonta van ilyen) Ezeket HD-ban nézném, mivel mkv-ban és pár másik formátumban alig több a fájlméret és megéri szerintem.
-A tv csatornákat csak heti 1-2x nézem általában, heti 2-4 óra. Ritkán van olyan, hogy minden nap tv-zek. (Magyarázat: olvasni szoktam este általában.)
Azonban testvérem minden nap tv-zik este kb 2,5-3 órát (mivel egy szobában vagyunk).
-90%-ban este használjuk a tv-t, de ha nappal tv-zek, akkor általában lejjebb húzom a redőnyt, szóval az esetek nagyon kis részében megy nappal a tv.
Pénzben kb. 60.000-100.000-et tudnék rászánni, illetve gondolkodom használt tv-n is.
Használt tv-t egyébként megéri venni?
Na nem ragozom tovább, kommentben válaszolok, ha van kérdés.:)
Ja még egy kis plusz dolog:
-SMART tv-t NEM (!) veszek, mert feleslegesnek tartom (ebben ne is vitatkozzunk :D).
-3d se fontos, mert nem nagyon használnám.
(Ja és nem kell magyarázni, hogy a LED egyenlő az LCD-val, csak a háttérvilágítás más.:D)
LED sosem lesz jobb, mint a plazma, szimplán technológia kérdése.
Majd az OLED ami feltudja vele venni a versenyt, a sima LED nem olyan nagy szám.
Viszont a plazma elég ritka, mert a LED marketingesek nagyon jó munkát végeztek, és meggyőztek mindenkit, hogy a LED milyen szuper, ami egyébként tényleg nem szar, rondának semmiképp sem mondanám, csak a plazma szimplán jobb.
Szóval ha csak LED-et találsz, akkor az se lesz szar.
Amiről senki nem ír: a plazma tv-k gyártásával a múlt évben világszerte leálltak.
Már nins cég aki gyártana.
Marad a korszerűbbnél-korszerűbb, egyesek által szarabbnak titulált igenkorszerű készülék.
Látszik te is félre vagy tájékoztatva, mert lövésed sincs a smsrt tv előnyeiről...
sőt, már jönnek a még jobb, újabb verziók...
de, vegyél csak plazmát.(nehéz, sokat fogyaszt, egyébként élvezhető)
Nehéz? Gyúrni fogsz vele?
Sokat fogyaszt? Többet mint az lcd de nem sokat.
5/6-os.
Lehet félre vagyok tájékoztatva, de nem gondolom, hogy túl fontos lenne, hogy egy tv-n legyen internet.
A tv--nktől ott van 3 méterre a számítógép, ha kell valami, akkor megnézem ott, vagy ott az okostelefon. Sajnos így is többet internetezek, mint amennyit kéne, ha itthon vagyok. Nem vágyok arra, hogy tv-n is kockulni tudjak. Akinek van felesleges pénze az költse smart tv-re, de én kihagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!