Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Fényképezőn minőség ha rosszab...

Fényképezőn minőség ha rosszabbra állítom hogy több férjen rá és nem ilyan nagyra (1M) akkor miben lesz ez hátrány később? esetleg nyomtatásnál nagyításnál mennyiben?

Figyelt kérdés
csak mert így 2gb-RA 5000 KÉP fér, egyel jobban meg 1700. 12 napra megyek és nem akarok spórolni a fotózással.
2010. febr. 11. 21:30
 1/3 anonim ***** válasza:

1700 kép már annyi, hogy végig se bírod nézni. A több néha kevesebb, hidd el nekem.

Ha főleg képernyői nézegetésre készülnek a képek, akkor 1M bőven jó méret. Ha nyomtatni, előhívatni szeretnéd hagyományos méretekben, akkor is elég. Túlságosan azonban ne akard nagyítani (pl poszter méretben), mert szemcsés lesz.

2010. febr. 11. 21:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Én általában a 8 megapixeles gépet 4 megapixelre állítom így nem lesz túl nagy a kép mérete sem és hely is van bőven. 12 nap alatt nem fog kelleni 1700 kép annyit a gép sem bír ki. Nekem amikor 300 képet csináltam tönkrement a memóriakártya.SD

Inkább nagyobb képek ,de nem fogod megbánni mert ha mondjuk nagy tv-n nézed meg akkor nem lesz szemcsés.

2010. febr. 11. 22:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha nagyobb a felbontás akkor általában több fény és kisebb záridő kell a fotóhoz, így könnyebb elrontani a képet. Egy 1200 x 1200 környéki minőségnél szerintem nem kell jobb, hacsak nem akarsz egy nagy posztert csinálni a képedből.
2010. febr. 11. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!