Fényképezőn minőség ha rosszabbra állítom hogy több férjen rá és nem ilyan nagyra (1M) akkor miben lesz ez hátrány később? esetleg nyomtatásnál nagyításnál mennyiben?
Figyelt kérdés
csak mert így 2gb-RA 5000 KÉP fér, egyel jobban meg 1700. 12 napra megyek és nem akarok spórolni a fotózással.2010. febr. 11. 21:30
1/3 anonim válasza:
1700 kép már annyi, hogy végig se bírod nézni. A több néha kevesebb, hidd el nekem.
Ha főleg képernyői nézegetésre készülnek a képek, akkor 1M bőven jó méret. Ha nyomtatni, előhívatni szeretnéd hagyományos méretekben, akkor is elég. Túlságosan azonban ne akard nagyítani (pl poszter méretben), mert szemcsés lesz.
2/3 anonim válasza:
Én általában a 8 megapixeles gépet 4 megapixelre állítom így nem lesz túl nagy a kép mérete sem és hely is van bőven. 12 nap alatt nem fog kelleni 1700 kép annyit a gép sem bír ki. Nekem amikor 300 képet csináltam tönkrement a memóriakártya.SD
Inkább nagyobb képek ,de nem fogod megbánni mert ha mondjuk nagy tv-n nézed meg akkor nem lesz szemcsés.
3/3 anonim válasza:
Ha nagyobb a felbontás akkor általában több fény és kisebb záridő kell a fotóhoz, így könnyebb elrontani a képet. Egy 1200 x 1200 környéki minőségnél szerintem nem kell jobb, hacsak nem akarsz egy nagy posztert csinálni a képedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!