Van egy saját készítésű 90watt-os mélyládám, és az a kérdés, hogy miért van az? . (többi lent)
Figyelt kérdés
, hogy kb 30-40 watt on kb 50hz nél már annyira kileng a membrán, hogy torzul, és mit lehet ezzel csinálni, hogy akár 90wattnál is tudjam használni kb 30hz en is? Normális dolog ez?
-20cm es hangszóró
-márka: videoton
2015. febr. 16. 18:45
1/4 dirtboy válasza:
lehet hogy nem is lehet annyira terhelni az nem jutott az eszedbe?
a 30hz-es álom meg lehet lehetetlen,nekem is van 20as nyomóm de tisztába vagyok vele hogy Fs 43hz neki és így nem várok majd tőle az alatti frekvencia tartomány lesugárzását.
a videotonodnak mennyi az Fs-e?
2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy mennyi, csak annyit tudok, hogy a max kilengése a membránnak 2cm (mind két irányba 1cm) és 20cm-es. És nekem igazából az a gondom,hogy ha mélyebb hangok mennek bele, akkor torzul meg gondolom hogy nem tesz jót neki. Nekem nem baj hogy csak 60hz-ig tud lemenni, csak az a lényeg, hogy a mélyebb hangokat ne játsza le, amiket már nem tud. És ezeket hogyan lehet kiszűrni? pl ha egy kondit sorba kötök a hangszóróval, vagy hangváltó, vagy valami?
2015. febr. 17. 15:54
3/4 dirtboy válasza:
azért illene neki 50hz alá menni kicsivel.
hangváltóval a frekvencia tetejét szokták vágni,tehát hogy meddig megy fel.
mivel szűk tartományban dolgozik egy nyomó így nem szükséges az alját is vágni mert semmi változást nem fogsz hallani.
4/4 anonim válasza:
A -3 decibeles pontja alatt nagy meredekséggel nől a kitérés, és csökken a terhelhetőség. Teljesen normális jelenség az amit leírtál, ennyit tud a hangszóró. Talán egy subsonic filter segíthet valamit. Vagy egy eq-val is ki tudod iktatni a sub tartományt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!