100 ezer forintom lenne rá, szeretnék zenéket mixelni, kipróbálnám, de nem tudom milyen alap felszereléseket kell venni, van már egy spéci dolby surround erősítőm és egy pár hangfalam.
Elég egy közepes gép/notebook egy Serato-val vagy Traktor-al, meg egy kontroller. Egy normális kontroller 60-tól indul (Numark Mixtrack Pro2), meg egy normális fejhallgató sem árt. Nekem egy Shure 750 van 30-ért, de szerintem neked a kistesó is megteszi, az 550-es.
Ha Cd lejátszóban gondolkodsz, akkor Reloop mixer meg lejátszók, viszont úgy semmi pénzed nem maradna egy decens fülesre.
2015. febr. 14. 17:41
2/9 A kérdező kommentje:
Egy közeli barátom ért hozzá nagyon, de sajnos kevés ideje van és nem tudtam még vele beszélni, az alapokkal sem vagyok tisztában: Pl láttam különálló mixert, különálló cd-lejátszót. Én olyanra gondoltam, amin van tárcsa, USB bemenet, és effektek, tehát komplett szerelés amihez már csak egy gép, erősítő, és 1 pár hangfal kell meg egy füles. A numark mixtrack pro 2 tudja mindezt?
2015. febr. 14. 17:46
3/9 anonim válasza:
Szerintem addig, amíg csak próbàlgatod a zenélést, bőven elég egy keveset használt herkules controller a gép mellé, meg egy olcsóbb füles is. Ha pedig belejössz és megtetszik a dolog és komolyabban akarsz foglalkozni vele, akkor veszel majd 60+ezres kontrollert meg 30+ezres fülest. A cd-s verzió tanulószettjeként én még mindig nagyon ajánlom a pioneer cdj-100-at. Ha azon nem tanulsz meg zenélni, akkor az újabbakon sem fogsz tudni, hisz alapjaiban ugyanaz, mint az újak csak más a külső, meg az újak persze többet tudnak, de ha az èvek alatt kitalált extrákat leszàmolod, amik voltaképp lehet hogy valakinek csak fölösleges dolgok, a legújabb lejàtszójuk is csak egy agyontuningolt cdj-100s. 100ezerből ki lehet hozni belőle 2db-t meg egy kétcsatis használható keverőt, talàn egy olcsóbb fülest is.
2015. febr. 14. 18:00
4/9 anonim válasza:
Igaz a mixtrack2 pro-t nem én javasoltam, de nagyon jó cucc, màr megàllja a helyét egy kis/közepes klubban is. Szoftverfüggő a működése, de Virtual dj és a traktor biztosan megy, én ezekkel próbàltam.
2015. febr. 14. 18:07
5/9 anonim válasza:
a kontroller kezdőként talán azért "jobb " választás, mert ha nem megy, nem tetszik a dolog, eladod, és kész. Míg egy öregebb cd lejátszót nehezebb eladni, ellen azon jobb tanulni, mivel a kontrolleren sok extrát kapsz azonnal, mint pl a sync, és semmit nem tanulsz meg a dologból. dj-ként nem árt tisztába lenni pl a kábelekkel. melyik milyen csati, mit hova dugunk, stb.
Azt gondolom, hogy kezdésnek, otthonra, nem kell komolyabb fules.
Én amit ajánlanék: két cdj 100 és egy reloop rmx 20/30 keverő.
2015. febr. 16. 12:05
6/9 A kérdező kommentje:
Pioneer ddj sb vélemény? Ez nyerte el a tetszésem, a pioneer-ban jobban bízok mint a numarkot mivel azt nem ismerem, viszont szinte mindenből pioneert veszek ha lehet mert jó minőségű a többi terméke is, és időtálló
2015. febr. 17. 15:13
7/9 anonim válasza:
ddj sb otthonra tökéletes. Nálam járt tesztelésen. Nekem a serato sszoftver nem jött be, de traktorral jól dolgozott.
Itthon használtan olyan 60 körül már kapható.
2015. febr. 17. 18:11
8/9 A kérdező kommentje:
így őszintén, szerintetek érdemes belevágnom? Szinte semmit sem értek hozzá, annyiból lenne előnyöm, hogy 10 éve játszok hangszeren és jó érzékem van a ritmusokhoz, könnyen rátudnék érezni a scratch-re szerintem, de a többivel egyáltalán nem vagyok tisztában és semmi gyakorlatom. Van más is amire el tudnám költeni a pénzem, de tényleg érdekel a dolog, csak nem tudom, hogy tudnék-e magamtól fejlődni látható mértékben.
2015. febr. 17. 22:01
9/9 anonim válasza:
scratch más téma, azt kontrolleren sosem tanulod meg. Keverni, mixelni kell megtanulni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!