Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Samsung SP43T8HE tipusú tv -m...

Samsung SP43T8HE tipusú tv -m van és kiment a képcső alatti ellenállási biztosíték de nem tudom a pontos adatot róla, csak annyit hogy sg501 de ez nem az alkatrész beazonosítója. Segítéget kérnék honnan tudom letölteni a komplett kapcsolási rajzot?

Figyelt kérdés
2015. febr. 7. 17:16
 1/2 anonim válasza:

Már megint egy pontatlan kérdés!

A képcső alatt van a panel amin 1000 ellenállás is van.Ha esetleg egy képet csinálnál volna,az sokat segithetne.

Egy kis empátiával én arra gondolok,hogy a képernyö nyakán lévö eltéritő tekercsen szokott lenni egy csatlakozo sor a tekercsek végei,na és ott szokott lenni a vizszintes éltétitőtekercsel sorba 1-2 kis értékü soros ellenállás.Ezek szoktak a melegtől kiolvadni áthúzni és a végén egy szétégett juk jelzi,hogy ott volt valami.Szerencsés esetben elég csak rövidre zárni a soros 1-2 ohm lábait.Esetleg akép "párnás" lesz.Szerencsétlen változat a "dominó efektus" mikor kimegy az viz.eltériés teljesitménytranzisztor és a tápban a teljesitményFET.Ha van hang akkor a táp még jó.

Csöves tv-ket már nem érdemes javitgatni,csak a hobbysták szorakozására jók.

2015. febr. 9. 17:38
 2/2 anonim válasza:
Ellenállás vagy pedig biztositék? Ha ennek meghatározása is gondot jelent akkor kevés esélyt jósolok! Az ellenállás mérete meghatározza a teljesitményét.Meg kell nézni,hogy nincs-e a készülékben hozzá hasonló.A rossz leégett ,szakadt ellenállás mérésére is van esély ,egy kis festék megkaparás és a lábak valamelyike kozött találhatunk esetleg mérhetö ellállást ami megadja a nagyságrendet.
2015. febr. 9. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!