Hogyan kell hangszórót cserélni autóban?
Egy 2003-as Suzuki Swiftben szeretnék hangszórót cserélni csak, hogy minimálisan szóljon valami. Jelenleg a műszer fal alatt vannak a hangszórók (2 kis bizbasz). Nem szeretnék erősítőt, meg semmit kötözgetni, hogyan tudom őket kicserélni 2 koaxiláis hangszóróra? Illetve, hogyan kell levenni onnan a műanyag borítást? (A cél nem a nagyszerű hangzás hanem, hogy minimális mély legyen az autóban illetve, ne recsegjen össze-vissza)
Köszönöm a segítséget!
mivel nekem nincs ilyen autóm így nem tudom mit kell hozzá kibontanod hogy ki tudd venni a gyárit de azt már most meg tudom neked mondani hogy csere után sem lesz semmi mélyed akár milyen hangszórót is raksz oda.
azok ott elől kb 10cm-esek amik semmilyen mélyet nem tudnak adni mert túl pici a membrán felületük hozzá valamint a felépítésük sem olyan mint egy nyomóé.
a műszerfal mint helyük pedig pláne alkalmatlan alacsony frekvencia megszólaltatására.
ha kész vagy dobjál nekik 100hz sinust aztán meghallod a nagy semmit mert még az sem fog halhatóan szólni.
az ajtókban gondolom van hangszóró.
elsőnek én azt javasolnám hogy kezdj egy ajtó szigeteléssel,az fel fogja javítani a gyári hangszóró hangját is és az alacsonyabb frekvenciákon is jobban fog teljesíteni.
szigeteléshez bitumenlap szükséges,nem tudom mennyire ismered őket.
az ajtók belső lemez felületeit telibe bitumenezheted,zsírtalanítsd persze a lemezeket előtte.
a hangszóró fészekhez mehet dupla rétegbe,végezetül az ajtón a szerelő nyílásokat is zárd le hogy olyasmi legyen az ajtó belseje mint egy zárt doboz.
ezt ha jól csinálod igencsak nagy változás lesz hangban,lehetséges hogy ezzel el is éred azt a szintet amire vágysz,ha nem akkor utána térjünk vissza a témára és jöhet a következő lépés.
a jobboldali hangszórót könnyű kivenni, a baloldalihoz a fél műszerfalat meg kell bontani. úgy emlékszem csavarozni nem kell, csak a patentokat kell kivenni. értelem szerűen látni fogod hogy hol vannak az összeillesztések és azt mely patentok fogják.
a hangszórót pedig 4 csavar fogja, azt kicsavarozod, a hangszórót kivszed, vezetékeket lehúzod róla (vagy ha már nem gyári akkor levágod), aztán ugyan ez vissza felé és kész is vagy. asszem 8 vagy 10 centis hangszórók vannak ott elöl. vegyél még 2 nagyobb hangszórót és hátra a kalap tartóba szereld be, ezzel tudsz neki egy kis mélyet adni. gyárilag pedig nincs az ajtókban hangszóró.
Érteeeem, még annyi lenne, hogy a másik 2 hangszórót, hogyan kössem be, hova?
Mellesleg köszönöm szépen.:)
úgy kéne mint ahogy másodszorra írtad,tehát hogy hátra csak mélynyomót a gond viszont ezzel az hogy fejről nem ajánlatos nyomót hajtani mert egy fej nagyon gyenge hozzá.
amit leírnak 4x50-4x52W azok mind kamu adatok de ettől eltekintve 52W is kevés egy nyomónak.
a helyzet az hogy egy fejegység kb 4x12-20W közt lehet valahol és hidalni nem lehet.
másik probléma hogy a fejegységek végfoka nem éppen minőségi darab legyen az akár 100-150ezer forintos fejegység is,ennek köszönhetően viszonylag nagy torzítás /THD/ mellett tudják produkálni még ezt a kis teljesítményt is.
egy kis autós erősítőt aminek még a hangja is jó már olcsón lehet venni használtan,bekötése nem egy NASA program.
gondold meg azért még ezt,erősítő nélkül nyomó szerintem felejtős.
ja és a te rendszeredhez ez a rajz illik jobban,a másiknál csak a szöveget olvasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!