Digitálisan késik az adás?

Figyelt kérdés
Adott 2 TV. Egy új Samsung 82 cm-es okos LED TV és egy legalább 20 éves CRT 'dobozos' TV. Az újon az adások digitálisan vannak beállítva, szolgáltatótól kapott Conax kártyával. A régin természetesen csak be van dugva a koax kábel. Ha együtt megy a két TV, akkor az adás minden esetben késik az újon. Az az érdekes, hogy nem konstansan késik, hanem például míg az RTL csupán tizedmásodperceket késik, addig a TV2 2-3 másodpercet. És ez a többi csatornánál is jelen van. Ha analóg mondón hangolom be a TV-t, akkor nincs késés, viszont természetesen ha már 'jó' TV-m van, akkor nem akarom az adásokat szemcsésen nézni. Sportközvetítéseknél eléggé zavaró tud lenni ez a késés. Elvileg a digitális tévézés a 'jövő', nem? Akkor hogyhogy az analóg jelátvitel gyorsabb? Ez a hibajelenség nálatok is megfigyelhető?
2015. jan. 24. 12:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Az érthetetlen kisregény helyett leírnád röviden: mi késik és mihez képest?
2015. jan. 24. 13:04
 2/6 A kérdező kommentje:

A digitális adás késik az analóghoz képest.

Példán leírva: A TV2 adását 2-3 másodperccel később látom digitálisan, mint az analóg tévén.

2015. jan. 24. 13:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Jó, felfogtam. Két tévét nézel egyszerre és a digitális késik az analóghoz képest. Megoldás: egyszerre csak 1 tévét nézz és megszűnik a "probléma".
2015. jan. 24. 13:09
 4/6 A kérdező kommentje:
:D Persze értem én. Nem is ez a probléma. Csak kissé zavaró például focimeccs nézése közben a szembelévő kocsmában ülők ordításából kitalálnom hogy 3-4 másodperc múlva gól fog következni. :D Ezért kérdeztem, hogy ez egyedi hiba és a TV-mel lehet baj, vagy 'digitális' betegség? Bármelyik is a hiba, lehet ezzel valamit kezdeni?
2015. jan. 24. 13:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Mindenkinek késik a digitális adás, nem nálad van a hiba.
2015. jan. 24. 13:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Normális, hogy késik az adás, a digitális kódolás, hibajavítás és ki-betömörítés időbe telik.
2015. jan. 24. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!