Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért van az, hogy minden jól...

Abripeter kérdése:

Miért van az, hogy minden jól van kötve, még is recseg a mélynyomó és a centerem?

Figyelt kérdés

Helló!

A problémám a következő volna, amiben segítséget kérnék!

Adott egy számítógép, abban egy régebbi fajta, 5.1 es hangkártya, feltelepített driverrel, programjával! A megfelelő csatikból a megfelelő helyre jack/2RCA kábelekkel átvittem a jelet egy digitális karaoke/házimozi cuccra, majd onnan kihoztam a hangszórókra, viszont olyan problémám jött elő, amivel nem tudok mit kezdeni. A sub és a center halk, és recsegő torz hangot ad, a többi hangszóró okés! Van a hangkártya programjában egy olyan, amivel felcseréli a jelet a sub és a center között ugye...Na már most én ha azt be x-elem, akkor tökéletesen szól a center és a sub is, csak hogy nincs térhangzásom, hanem az össze s hangszóró szól csak úgy egyszerre aztán ennyi!

Próbálkoztam ac3 filterrel, próbálkoztam a a rendszer alatt a hangbeállításokkal is babrálni, kipróbáltam közben vagy 5 fajta film lejátszót, de alapból elbukok a youtube on található teszteken is! Ott a bal első szól, aztán amikor a centernek kellene, akkor szól a két első halkan, majd a jobb első szól, a sub nulla, a többi okés! A digitális karaoke erősítőn hátul a ac3, 5.1ch input/out nál vagyok csatlakoztatva, mondjuk már ez is gyanús nekem, mert vagy 1x egymás alatt első sor: left right, második sor: s/r, s/l , 3-ik sor: center, sw, meg van külön egy sw out amiből lehet ki kellene jönnöm talán a sub-ra?!? A hangszóró rész bekötésnél 6 helyem van ugye, azt most nem rizsázom le, de már ez fura volt nekem! Kérnék valami segítséget ha lehet, mert az agyam eldobom, már órák óta kötözgetem itt ahogy érem, de nem jövök rá a titok nyitjára! Lehet maga a hangkártya ócska? Ez ilyen 4 ezres cucc, ugye virtuálisan nyomul, hogyan máshogy? :)

2015. jan. 24. 00:00
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem tört meg a vezeték?
2015. jan. 24. 00:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Szemrevételezés után nem, de ezt a lehetőséget azért zárnám ki, mert ha a hangkártya programjában felcserélem a közép és mély kimenetét, akkor tisztán szól, mindkettő, csak hogy az összes hangszóró ugyan azt nyomja, vagy is nincs se stereo, se 5.1, mint ezt már írtam is! Egyéb ötlet esetleg?
2015. jan. 24. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!