Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » MacAudio MX 4000 megér 10 ezret?

MacAudio MX 4000 megér 10 ezret?

Figyelt kérdés

Tulaj állítása szerint normálisan volt használva, és nem volt javítva. Külseje elfogadható, nem karcos annyira.

Új ára valami 40 körül volt annó, ha tökéletes rajta minden, megér 10 ezret?

2015. jan. 13. 23:38
1 2 3
 11/23 dirtboy ***** válasza:

az AWG jelzés is kábel méretet jelöl bár mindenhol négyzetmillimétert kell beszélni és a kábelek mérete is úgy van írva a boltokban.

ha mx4000 re mondod hogy 2db 40es van benne akkor azt valaki nagyobbra cserélte mert gyárilag 2db 30asal adták ki a gyárból.

lehet azért csaltak a biztivel hogy megtévesszék a vevőt a teljesítménnyel kapcsolatban mert ugye a biztosítékból lehet teljesítményt számolni,persze csak körülbelüli értéket,egy max értéket lehet de az is elég.

60 és 80A közt A/B erőnél 160W teljesítmény különbség lehet.

behúzhatsz több tápot is csak lehet kell majd egy tápelosztó mert 3db bekötése az erőbe elég bajos.

[link]

2015. jan. 15. 12:12
 12/23 A kérdező kommentje:

Igen, neten kerestem az MX-et, valóban 2 db 30-as van.

60 amper 12 volton kb 720 W, de több lesz a feszültség úgy is, szóval csak saccolni lehet.

Köszi az eddigi segítségeket :)

2015. jan. 15. 12:40
 13/23 dirtboy ***** válasza:

nem számolod a hatásfokot ami A/B osztályú erősítőnél elég alacsony kb 60% és az már jónak mondható,a többi áramot elfűti kárba vész,D osztályú azaz digitális erősítők képesek 80-90%os hatásfokra cserébe viszont nagyobb torzításuk van ezért leginkább monoblokkokként használatos.

13,8Voltal szokás számolni tehát 13,8x60=828x0,6=496

tehát 496W a max amit pár pillanatig bírna adni 2ohmon mivel 2ohm stabil,de valószínűleg ennyi áramot nem vesz fel sosem pont ezét van ennyivel biztosítva.

itt nézegethetsz hivatalos mérést,hatásfokot,az áramfelvételt is nézd mert vannak erők amiket túlterheltek és gyári biztivel nem képesek még annyira sem mint amit itt mértek.

[link]

2015. jan. 15. 12:49
 14/23 A kérdező kommentje:

Egyébként ahogy nézegetem az oldalt, meg ahogy keresgéltem is, a ráírt teljesítmény felét tudja leadni Rms-be...

Ami kicsit bizar, főleg, láttam valami 25 ezret erősítőt újba, belegravírozva hogy 3000Watt..

Egy Rockford meg 100 ezer 250Wattosan :D

2015. jan. 15. 13:25
 15/23 dirtboy ***** válasza:

Mert a watt nem minden,nekem is az egyik erőm amivel szettet hajtok kb 500-600wattot tudhat 2x40es bizti aztán bolti ára 160 ropi.

Hogy miért ennyi? Mert nagyon kicsi a torzítása,nagyon tisztán szól vele a szett.

szóval nem minden a watt,két azonos teljesítményű erősítő közt is lehet nagy különbség.

2015. jan. 15. 17:48
 16/23 A kérdező kommentje:
Na igen. Szereztem még egy erősítőt, 600W felirat díszeleg rajta, valójában pedig 4x75W 4 Ohmon. Az fogja hajtani majd a 3 szettet a kocsiban, a Mac pedig a mélyet :)
2015. jan. 15. 20:20
 17/23 dirtboy ***** válasza:

ezt most nem értem

3szett lesz a kocsiban és 1db 4csatornás erősítőről fog menni?

de az hogy? hogy lesz az bekötve hogy ne gyilkolja meg az erőt?

párhuzamba kötve kampec az erősítőnek mert a 4csatornásak max 2ohm stabilak csatornánként,hídban pedig 4ohm stabilak mivel csatornánként akkor 2-2ohm össze adódik.

ha 3db 4ohmos szettet párhuzamba kötsz akkor az 1,34ohm lesz ahol szépen elfüstöl az erősítő.

2015. jan. 15. 22:36
 18/23 A kérdező kommentje:

2 lesz, csak marha voltam és nem olvastam vissza :)

egy pár 13 cm-es 4 ohmos a kalaptartóban, gyári méret, és egy pár a lábadnál elől, szintén 13 cm 4ohm.

Már megvannak, Hertz DSK 130.2 asszem a nevük.

Drága volt, de viszont gyönyörű hangzása van.

2015. jan. 15. 23:08
 19/23 dirtboy ***** válasza:
szerintem hibát követsz el ezzel de nem akarlak meggyőzni,kevesen építenek olyan stílusban mint én szóval lehet hogy neked tetszeni fog a végeredmény.
2015. jan. 15. 23:23
 20/23 A kérdező kommentje:

Érdekel, hogy ha ilyen mértékben vágod a témát, milyen rendszered volt, van és milyen van tervben? :D

Elmesélnéd? Puszta kíváncsiság :)

Ha lehet akkor részletesen az akkutól, erősítőn át, hangszórókig, kábelezéssel, stb.. Nagyon érdekel milyen rendszereket lehet összehozni.

Ja, és a hatás. Milyet szól?:D

2015. jan. 16. 01:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!