Miért kapcsol ki?

Figyelt kérdés
szevasztok, az a problemam hogy a gepemmel voltak bajok most, 1 eve van az a problema h neha, most mar egyre gyakrabban lefagy a gepem es ki kell kapcsolnom, majd ujrainditanom. Szoval 1 eve, az elejen kevesbe, aztan gyakrabban. A legutolso lefagyas utan nem tudtam visszakapcsolni a gepem. A kovetkezo tortent: lefagyott, es mint mindig, gondoltam ujrainditom, csak nem indult ujra ugy, hogy maga a ház beindult, de se a monitor, se a keyboard, se az eger nem kapott jelet.. Probaltam megoldani es egy nap utan meg is oldodott azutan, hogy kitakaritottam a CPU ventillator alatt a koszt... Orultem, fasza beindult, csak hopp, 5 perc utan nem lefagy hanem kilapcsol... es ugyanez tortenik ha ujra es ujra bekapcsolom.. WTF

2015. jan. 10. 21:31
 1/2 anonim válasza:

Sajnos ezt több dolog is okozhata.

Meg kellene nézned biosban, hogy hány fokos a proci. 45C körül lenne normális, 55-60 már sok. Ha túl meleg, akkor leszedném a hűtőbordát, letakarítanám róla a régi hűtőpasztát (pl. gyógyszertárban kapható alkohollal), aztán újra pasztáznám (számtek boltban kapni ilyet, kis tubusban). Pasztázásnál a proci és a borda is makulátlanul tiszta legyen! Az új hűtőpasztát, a lehető legvékonyabb rétegben kend fel (tényleg csak egy vékony hártya legyen, de azért fedje be a procit)!

Ha ez nem segít, akkor szedjél ki minden "fölöslegeset" a gépből: csak az alaplap, a proci (természetesen bordával), memória, táp és a rendszer vinyó maradjon, minden más kábelt húzz szét! Ha így nem jön a hiba, akkor valamelyik lehúzott alkatrész okozta.

Ha ez sem jön be, akkor valakitől kölcsön kell kérned egy másik tápot és azzal kipróbálni. Ha már be sem indul (ahogy írtad), akkor ezzel kezd!

2015. jan. 10. 23:41
 2/2 anonim válasza:

#1 vagyok.

A videókártya bordáját is portalanítsd és ellenőrizd, hogy forog e minden ventillátor!

2015. jan. 10. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!