Ajánljon valaki Midi - usb külső hangkártyát? Azért tettem kérdőjelet, mert a marha program csak kérdést fogad el!
Ostoba vagy, drága barátom, mint a főd. Hangkártyának azt nevezzük szaknyelven, ami a számítógép AD/DA konvertere. Tekintve hogy amiről te beszélsz, egy MIDI-vel hajtott eszköz, az HANGMODUL. Ha szintiben van, akkor is hangmodul vagy bővítőkártya. De most lesüllyedek a szintedre, és megpróbálom mondatonként megválaszolni a kérdésedet.
"Következő a probléma." Ide kell egy kettőspont
"Midi fájlokat szeretnék laptopon lejátszani." a kettőspont miatt kisbetűvel kell kezdeni
Most, hogy a nyelvtanon túl vagyunk:
"Sajnos, a laptop hangkártyája csak silány minőségben képes lejátszani a midi fájlokat."
Igen, a MacBookokon kívül nem nagyon raknak semmibe tisztességes hangkártyát. De a MIDI lejátszás minősége nem csak a hangminőség, hanem a hangszínek is, főleg a hangszínek.
"Ismer - e valaki olyan külső hangkártyát, amelyik usb-n keresztül átviszi a midit?" Igen, sokan ismernek ilyen hangkártyát.
"A legjobb lenne olyan, amelyik usb-n keresztül kapja a tápellátást és a midivel is kommunikál." Focusrite Saffire 6 USB, Focusrite Scarlett 2i2, Steinberg UR 22 például.
"De az sem baj, ha külső tápegység kell hozzá," Roland UA-22 Duo-Capture EX, Alesis Core 2
"de az usb-n keresztül lejátssza a midit" Úgy 1990 óta minden hangkártyába van MIDI synth építve, kérdés, hogy soundfontokat fogad-e (mint az SB live) vagy lehet-e külön hangmintakészletet állítani (mint a Gravis Ultrasound PNP). Ugyanakkor a General MIDI hangkészletre semmi hangsúlyt sem fektetnek, mióta az MP3 megjelent, szóval játék-tinglitangli hangja van mindegyiknek.
"Eddig csak olyat találtam, amelyikhez kell még egy midi-usb adapter is." - Ez nem az internetet minősíti szerintem.
"De ez csak akkor jó, ha külön tápegységről üzemel a hangkártya, mert ha USb-n kapja az áramot, akkor nem tudom hová csatlakoztatni a midi-usb átalakítót! Help!" Ha külön tápegységről üzemel a hangkártya, akkor is kell neki egy USB, különben ott áll szegény az asztalon, és nincs a géphez csatlakoztatva. Olyan hangkártyát meg nem láttam, ami 2 USB-t foglalna el.
Kiegészítésképpen, vannak ám FireWire hangkártyák is, ha van olyan a laptopodon, akkor egy USB-t sem kell elfoglalni.
Ne oktass ki olyat, aki okosabb és segíteni próbál neked, főleg nem ilyen tenyérbe mászó utolsó bugris bunkó paraszt módon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!