Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Meddig használható egy noteboo...

Meddig használható egy notebook kényelmesen?

Figyelt kérdés

A kérdés az lenne, hogy egy kb. 150 ezres, jó ár/érték arányú notebooknak mennyi idő alatt jelennek meg a lassulás és egyéb jelei.

A cucc csakis netezésre, skype, és kapcsolattartásra lenne használva, esetleg egy photoshopot rátenni,eg hasonlókat, de még azt sem, szóval nem lenne leterhelve, csak a szokásos dolgok.

2014. dec. 30. 23:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%
nekem 4 éves a laptopom ,4 éve pont az általad is leírt öszegért kaptam ,és még mindig jó,megy pár honapja tisztitoták ki nekem portol és piszoktol illetve újra hő pasztázták .ha jol bánsz a gépel akkor 5-6 évet is kibir és használható marad .
2014. dec. 31. 05:55
 12/14 Szirty ***** válasza:
100%

Addig fog működni amíg tönkre nem megy. Egészen addig a pillanatig pontosan ugyanakkora lesz a teljesítménye és ugyanazokkal a szoftverekkel ugyanolyan gyors lesz.

Nem fog "lelassulni".

Amikor a windows bezabál mindenféle féreggel és 20 perc mire elindul, aztán 10 másodperc a válaszideje, azt nem a gép lassulása okozza, hanem a szoftveré.

A másik ok ami miatt lassúnak érezhetsz egy régi gépet az, hogy erőforrás zabáló programokat telepítesz rá (frissítesz pl.) amiknek a gép HW tulajdonságai már nem felelnek meg.

Maga a gép ezekkel a szoftverekkel is ugyanolyan gyors mint nélkülük.

Hogy mikor fog tönkremenni, azt nagyon nehéz megjósolni.

Alapvetően az élettartama szerintem 3 tényezőtől függ a leginkább:

- A használat körülményeitől

- A használat idejétől

- A gép minőségétől

Nekem a céges gépem egy 6 éves Dell. Köszöni jól van! :-)

2014. dec. 31. 10:15
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. dec. 31. 11:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Van egy nyolc éves kis IBM Thinkpadom, egy akku csere volt összesen, könyvtárazni azt viszem. Amikor laptopot kerestem, akkor is maradtam ennél a márkánál, Lenovo Ideapadot vettem, egy éves, a Windows-t én telepítettem rá. Nem lassú, rendszeres karbantartással és stabil, rezidens, fizetős védelemmel (ESS8 van rajta). Remélem, ez is megér majd 8-10 évet.
2014. dec. 31. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!