Mi a véleményetek az Allview WI7 tabletről?
A RAM s ROM az még kisebb gond, mert ez attól függ, mire használja, én elvagyok ennyir rammal s rommal. A Kijelző, no az, ami kritikán aluli, a felbontás alacsony, a technológia elavult (betekintési szög alacsony, TN panel fekvő módban használható csak, álló módban, sehogy sem helyesek a színek, s ugyebár mereven szemből nézhető csak). Az akku igen, szintén nagy probléma, 150 percet jósol még az edigital is, s reálisan igen, kb. ennyi a maximum(!) ami kifér ebből az akkuból.
Kérdező, ha az érdekel, hogy általános használatnál (net, webes videók nézése, hd videók lejátszása, office, kisebb játékok elfutnak-e rajta, illetőleg döccenés mentesen teszi-e a dolgát, akkor arra a válasz igen, tapasztalatból mondom, hogy elég ennyi ram a 8.1-nek ahhoz, hogy zökkenésmentesen "működjön").
Azóta megvettem, és minden igaz amit leirtál, viszont ennyi pénzért hiába kritikán aluli néhány paramétere, nincs okom panaszkodni.
Végre megismertem a windowsos tabletek világát, és ez a készülék segített eldönteni, hogy a jövőben befektessek-e egy komolyabb win alapú tabletre, vagy sem, és úgy tűnik számomra jobb mint a konkurencia.
Hát, akkor legalább kiderült, hogy igazak a feltételezéseim. Mondjuk ha már eldönteni akartad, hogy win vagy nem win, akkor erre a célra inkább javasoltam volna a Pipo W4-et Kínából, de most már mindegy...
Én is így jártam, annyi, hogy én azért egy jobb akkuval, jobb kijelzővel szerelt tabletet vettem Kínából (Kingsing W8). Abszolúte tele voltam előítélettel a windows 8.1-el szemben, mivel használtam már asztali számítógépen, s ott leginkább csak felidegesíteni tudott win7 után, mindenesetre úgy döntöttem, hogy most, hogy ennyire lement a windows tabletek ára, köszönhetően annak, hogy a windows s az intel teret akar hódítani magának, s úgy néz ki a cél érdekében bármit megtesz, ezért úgy döntöttem ki kell használni a lehetőséget s ki kell próbálni. Tableten, azaz érintőfelületen nagyon jól használható rendszer, s applikációk széles választéka ide vagy oda, az androidnál - mondom ezt több éves kizárólag android eszközök használata után (TV box, telefon, tablet, műholdvevő) - a windows sokkal gördülékenyebb, sokkal szebb, igényesebb, sokkal ötletesebb, mint az android, s az androidon futó applikációk s persze mivel desktop win 8.1, az, amit a mai napig hiányolnak sokan az androidból, hogy fusson az exe, ugyebár itt nem probléma. Hiába az androidnál akkora a kínálat az applikációk terén, hogy sokszor a minőség rovására megy, windowson viszont igyekeznek egységesek lenni a dolgok, sok alkalmazás hajaz a metro ui-ra, ami által kerekebb, egésznek érzed a felhasználói élményt. Arról nem is beszélve, hogy míg az androidot rá kell szabni minden készülékre (aminek következménye az, hogy vagy jól sikerül vagy kevésbé) a windowst viszont nem, így tényleg nincs molyolás, szöszölés, ha valamit elindítasz, az azonnal nyílik, azonnal fut, nem akad meg, nem fagy, nincs váratlan leállás. Jól működik az osztott képernyő, ami ugyebár androidon csak néhány tabletnál érhető el, jellemzően kínai tableteknél, s RK3188 a minimum követelmény hozzá. Így viszont simán megteheted azt is, hogy böngészés közben fut a mindigTV alkalmazás, mindez osztott képernyőn vagy az én esetemben wifin streamelem a set-top-boxon futó csatornát, s mellette fut a chrome. Na nem minthogyha erre annyira szükségem lenne, de ez is csak azt vázolja, hogy több a lehetőség. Amitől kevesebb (ill. ez nem egyértelmű, attól függ honnan nézzük), hogy nincsenek google hirdetések a játékokban, ezáltal sok androidon ingyenes játék, alkalmazás itt fizetős.
Sokan félnek a desktop nézettől, hogy ugyan OK, van az is, de 7-8 colon az mennyire felhasználóbarát, hiába pici az a felület, ahová célozzuk az érintést (akár X bezárás, akár egy pipa valamelyik ablakban) nagyon ritkán fordul elő, hogy mellé bökök.
Szerintem megveszem. Ára nem vészes, kicsit ezt is megismerem.
Netezni, böngészni wifin keresztül remélem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!