Van egy mélynomó hangszorom és nem tudom hogy hány wattos. Hogy tudom megmérni?
Jó, nem azt mondom, hogy bombabiztos, de ahogy olvasom, a hangszórók wattját úgy határozzák meg, hogy az a maximum teljesítmény, amit fel tud venni anélkül, hogy elromlana, az RMS (helytelenül) meg az a teljesítmény, amin a legjobb hangja van. Na, de azt, hogy ezt hány Hz-en mérik, meg ilyesmi, arról semmi infó. És értem persze, hogy induktív meg minden, de most akkor melyik watt van a hangszórókra írva? A hatásos? A meddő? A látszólagos? Mert ha a látszólagos, akkor jót írtam. Jó, értem én, hogy az egész zeneiparban parasztvakítás minden watt, de azért valaki, aki benne van ebben, igazán megírhatná ezt. Amúgy még szerencse, hogy csórikám nem azt akarja kideríteni, hogy hány ohmos a hangszórója, még a végén építhetne mérőhidat csórikám.
Amúgy semmi gyártási jel nincs a hangszórón, se egy betű, se egy szám?
12-16 00:47
RMS 1kHz es sinus jelel mérik és azt a Watt számot adják meg aminél még nem károsodik a tekercs.
max érték pedig impulzus szerűen képes elviselni azt a teljesítményt,erre már nincs pontos mérési leírás /impulzus ideje/,ezért is szoktak a gyártók ezzel nagyot lódítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!