3D BD iso fájl lejátszása 3D-s LED tévén. Lehetőségek?
Leírom a problémámat teljes egészében. Előrebocsájtom, hogy nem vagyok egy nagy számtech zseni. Mindennek a mozgatórugója az, hogy van egy 3D-s LED tv-m, és szeretnék rajta 3D-s BD25 iso vagy BD50 iso fájl-os tartalmakat is megnézni. Csakhogy vannak problémáim:
1. Ezek az iso fájlok a PC-men vannak.
2. A PC-n nincsen 1.4 HDMI kimenet, csak DVI.
3. Nincs Blu-ray íróm.
4. Nincs se Blu-ray, sem más médialejátszóm.
Ahogy utána olvasgattam ezeknek a dolgoknak, az alábbi megoldásokat találtam:
1. Veszek egy Blu-ray írót a gépemhez, kiírom BD-lemezre az iso képfájlt és egy szintén megvett Blu-ray vagy más 3DBD képes médialejátszón lejátszom ezt a tv-nek. (Nem olcsó megoldás.)
2. Pendrive-ra vagy külső HDD-re kiírom az iso fájlt és egy elég drága médialejátszóval (Mede8er, Dune, ASUS O!Play) - ami felismeri a 3D BD iso fájlt - lejátszom a tv-nek. (Nem olcsó megoldás.)
3. Az alaplapomat kicserélem egy olyan alaplapra, amelyiken van 1.4 HDMI kimenet. (A videókártyám állítólag 3D képes.) (De mit csinálok az alig használt alaplapommal, mert fél éves a gépem.)
4. DVI---HDMI kábellel átviszem a képet a tv-re (bár azt nem tudom, hogy így a 3D-t is sikerül-e átvinnem), illetve külön a hangot jack dugón keresztül a tévébe.
Ezek tényleg megoldások, vagy valamit benéztem? Van más megoldás is? Mire figyeljek esetleg? Mit ajánlanátok?
Szia!
A BD lemezképfájlt konvertáld MKV fájlra,így külső merevlemezre vagy nagy kapacitású pendrájvra másolva a tv usb csatlakozójába dugva lejátszható a film.
Segítség: [link]
1., drága és felesleges macera
2., ez lesz a megoldás, de nem kell pendrive, csak hálózaton megosztod a file-t
3., buhera megoldás lesz ez másik alaplappal is
4., nem lesz 3D
én is egy ideje keresem a megoldást, xbmc a kedvencem, de nem tud 3D, mede8er jelenleg az egyetlen jó megoldás, vagy vársz pár évet és az alap android tv boxok is tudni fogják a 3D-t
másik kedvenc megoldásom (nem 3D) a [link] ha nem ismered még
Szia!
Ha az eredetivel közelítőleg megegyező-minél nagyobb- fájlméretben készíted el az MKV fájlt akkor nem lehet észrevenni a különbséget.Az adattömörítés,adatvesztés minőség vesztéssel jár,ha ezt kikerülöd kiváló minőségű filmet kapsz eredményül.
2. válaszolónak:
És ehhez pontosan mit kell tennem? Daemon tools? Wi-fi-s router? Részletesebben le tudnád írni?
ugyanazon a hálózaton (wifi vagy kábel) legyen a file forrása (pl. a pc-d) mint a lejátszó (vagy esetleg a tv, vagy mindkettő)
aztán a pc-n a foldert oszd meg a hálózaton
és kész is
3d br iso-hoz nem mindig elég a wifi, oda már az a tuti ha kábelen van minden eszköz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!