Ha veszek egy 101 cm-es full hd tv-t, számítógépre kötve kb 60 centiről milyen a képe?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Csak érdeklődnék,mert nem tudom,hogy kb 60 centi maximum 1 méter távolságból milyen képet adnak ezek a tv-k. Számítógépre akarom rákötni HDMI csatlakozóval. És azon szeretnék internetezni,filmet nézni stb... szóval monitorként szeretném használni.
Tudtok véleményt mondani róla,hogy milyen lenne így? Nem kockás a kép ilyen közelről,és nem rontja annyira a szemem?
2014. nov. 18. 15:20
1/5 anonim válasza:
Ha full hd-t nézel akkor nem lesz kockás. De minden más ami alacsonyabb felbontású (online filmek, divx, youtube) az kockás lesz. Ezeket amúgy sem arra tervezték hogy 60 centiről nézed, és egy tv soha nem lesz monitor. Azaz szétk@rja a szemed.
2/5 anonim válasza:
Nem érdemes, próbáltam. Ilyen közelről látni fogod a pixeleket
3/5 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést. És mekkora a legnagyobb monitor,ami ilyen közelről szép? :) (centibe)
2014. nov. 18. 17:17
4/5 anonim válasza:
Szia! Függ ez a képaránytól is! Ha átlag méretű a monitorod (pl. 22" vagy 24") akkor bőven elég a 16:9-es képarány. de ha már óriási monitoron akarsz játszani (pl. 29" vagy 34") akkor már jó ha 21:9-es a képarány! (de könnyen találsz azért 21:9-es monitort is, tehát nem az van hogy 100 ezerrel drágább ez miatt) :D csak éppenséggel vannak játékok amik nem támogatják a 21:9-es képarányt, ezért hogy "szebbe" lásd a játékot, lejjebb kell venned a felbontást. [link] itt egy óriásian nagy monitor 21:9-es felbontással. Egyébként szerintem 27"-tól felfele szerintem kicsit túlzás. Minek olyan nagy monitor? akkor már inkább vennék 3db 24"-at. De ez az én véleményem
5/5 anonim válasza:
Szerintem is jobban járnál kettő "kisebb" monitorral. Nekem is kettő van. Az egyiket mindig használom a másodikat csak akkor ha "dolgozok" valamit vagy ha filmet nézek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!