Mi a fontosabb egy mai tv-nél, a felbontás, vagy a képfrissítés? (bővebben lent)
Helló 9mm!
Látom igen, dobálják a Hertzeket, 2500Hz, 3000Hz.
Itt alapvetően a kérdés a képfrissítési gyakoriságra vonatkozik, ami kifejezhető Hz-ben.
Amivel te dobálózol, az pedig a plazma TV-kre jellemző SFD - sub-field-drive és FFD - Focused Field Drive frekvencia, de ezeknek nincs köze a képfrissítési gyakorisághoz (FPS) mert teljesen más dolog.
Itt elég szép nagy gombot varrnak erre a kérdésre. Kérlek olvasd át:
Azon az alapon ahogy te a Hz-eket kezeled, az én TV készülékem hétszázhuszonkét millió hertzses (ekkora afrekvencián sugározza ózd a mindigTV-t)!
Ejha, sikerült kisebb vitát kirobbantanom. :)
Igazából nem szánok rá sokat, 50 ezer ft-nál húztam meg a felső határt. Egy alap tv-t keresek a kisszobába, így nem is kell nagy képátlójú. A 22-24"-osok között nézelődtem. Ilyen 3D, meg Smart, meg fene tudja, milyen extrák, számomra mellékesek.
Főleg 2 tv-vel szemezgetek:
Philips 24HH4109
Hitachi 24HXC05
Ezeknek a fő hátránya, hogy csak HD Ready-k. Ezek mellé néztem most még "márkátlanabb", de Full HD tv-ket:
Orion PIF 24-D LED
Vortex VLED 24E1D
Ezek Full HD-k, de csak 50Hz-es képfrissítéssel rendelkeznek. És mint mondtam, noname tv-k. És emellett, hogy tovább legyen árnyalva a kép, a Philips-nek és a Hitachi-nak van 22"-os, Full HD tv-je, ami 100Hz-es. Ez is befér a keretbe, de 2"-al kisebb a képátlója.
Linkelek egy összehasonlító oldalt a tv-kről: [link]
Megmondom őszintén, én, mint tv-khez kevésbé értő ember, jelenleg már el vagyok bizonytalanodva, nem tudom, melyik lenne érdemesebb. A Vortex a jó árával van versenyben (7-8 ezer ft-al olcsóbb a többinél), a Philips és a Hitachi inkább a nevével, az Orion-t meg a Full HD tartja a listán.
Ti melyiket választanátok ezek közül, vagy melyekre szűkítenétek a listát?
Ó, és még valami: ez a tv játékra is lenne használva, Ps3 lenne rákötve, ha ez számít valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!