A DVD-re írt film miért akadozik? (folytatás lent, kérlek, olvassátok el)

Figyelt kérdés

Sajnálatos módon én és a környezetemben élő összes ember is analfabéta ebben a dologban, ezért nincs kihez fordulnom.

Nagyban megkönnyítené az életünket, ha végre simán DVD lejátszóval nézhetnénk a sorozatokat, nem kéne egyszerre bekapcsolva hagyni a Notebookom és a TV-t is, amire a nagyobb képernyő miatt kötni szoktuk.

Az írást úgy csináltam, hogy letöltöttem a részt, majd átkonvertáltam aviba, mert a lejátszó divx (ezt kérdésekből bogarásztam ki eddig, amit az oldalon találtam). Ezután egy teljesen új CD-re valami PowerISO programmal ráírtam a CD-re, amivel elértem, hogy már lejátssza, de mintha képsorozat lenne, bevág képeket, még hang sincs alatta. Fogalmam sincs, mitől lehet ez. Valaki tudna segíteni? Ha lehet, elég részletes leírásra lenne szükségem :(

2014. okt. 31. 12:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Először is ha lehet töltsd le aviban, így nem kell konvertálni.

Elképzelhető, hogy a konvertálás beállításainál van a baj, olyan lett a végeredmény, ami túlmutat a lejátszó képességein.

Aztán: Poweriso? Ezt még nem használtam, ha jól látom lemezképekkel kapcsolatos feladatokra specializálódott program. Tud ez egyáltalán sima adatlemezt írni? Mert neked az kellene. Nem igazán értem, hogy jött a képbe ez a program, ha avi fájlokat írtál ki.

Végül az írási sebesség. Érdemes a legkisebbre venni, maximum 4-szeresre.

2014. okt. 31. 13:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs :/ Kérlek, segíts, mert látod milyen béna vagyok, még azt sem értem, amit eddig csináltam...
2014. okt. 31. 13:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Letöltéskor figyeld a kategóriát. Ha xvid avikat töltesz le, akkor jó eséllyel nem kell konvertálni.

/ha csatlakoztatható pendrive a lejátszóhoz, akkor érdemes azzal használni, vagy legalább kipróbálni írás előtt, hogy a letöltött videó formátuma megfelel-e a lejátszónak/

Íráskor készíts egyszerű adatlemezt. Programnak jó például az Ashampoo Burning Studio FREE.

[link]

Ebben válaszd az Adatírást(új adat diszk). Hozzáadod az avi fájlokat-Tovább-a beállításoknál a legkisebbre állítod a sebességet és írás.

2014. okt. 31. 13:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Qrva nagy zűrzavart érzek. Alapesetben letöltöd az avi filmet, és lemezre írod. Miből konvertálsz és minek? Adatlemezként kell ráírni a fájlokat, nem isoval szórakozni. Van több népszerű, jó és ingyenes cd/dvd lemezíró progi, pl. a Cdburnerxp. És miért cd-re írsz, egy dvd-re jóval több anyag ráfér.
2014. okt. 31. 13:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de úgy tűnik, végtelenül sötét vagyok. Szerencsére most jött haza anyukám, és állítja, hogy az egyik munkatársa segíthet rajtunk :D
2014. okt. 31. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!