Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szerintetek is instant buy az...

Szerintetek is instant buy az új iPad Air 2?

Figyelt kérdés
Nagyon brutál lett.

2014. okt. 16. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi "bomba" újdonság nincs benne, csak hozta a várható fejlesztési irányt. Ennek ellenére igen, instant buy, mert iPad 3-amat már gyengének érzem (erről azért iOS8.0 is tehet, 8.1 talán javít rajta), és 16 gigás tárhelyet is kinőttem.

Processzorra, memóriára kíváncsi leszek. Előző számomra nagyon gyanús, hogy négy magos lett (ezt támasztja alá számomra az elejtett "néhány alkalmazás 2x gyorsulhat" megjegyzés is), utóbbi pedig remélem pletykákkal összangban végre 2 GB-ra hízik - de ezt szerintem 64 bitre váltással egy időben kellett volna megtenni.

2014. okt. 16. 20:29
 2/3 anonim ***** válasza:
apple-nek nem kell 2x annyi mag ahhoz hogy 2x gyorsabb legyen
2014. okt. 16. 20:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Most ezzel mit akartál mondani?:D Ugyanolyan magok vannak benne, mint az A8-ban (másképp nem ez lenne a neve), tehát teljesítmény növelésre csak a magok számának emelése és az órajel növelése maradt. (Ha optimalizációra gondolsz, az nyilván érintené az összes készüléket.) Mivel kifejezetten hangsúlyozta, hogy kivételes esetben 2x lehet a teljesítménynövekedés, emiatt gyanús, hogy előbbiről van szó. Ugyanis órajelnövekedésből kvázi minden alkalmazás közel lineárisan gyorsul (tehát nem lenne "kivételes" az eset), magok számának növelése viszont nagyon kevés alkalmazásra van hasonló hatással, 2x csak akkor lenne elérhető, ha csak párhuzamosítható részekből állna a szoftver (lásd még Amdahl törvényét), márpedig ilyen nem szokott lenni...
2014. okt. 16. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!