Valaki Ismeri Fat Boy Crunch Drive sieres USA?
Hali!
Nekem van a kocsiban egy crunch drive series dbp12 bandpass mélyládám. Egzakt infót nem írnak róla sehol hol 2x600/1200w hol 2x300/600w. Szerintem az igazság: hangszórónként (mivel 2 van a ládában) 300wrms 600w max. Tehát 2x300=600Wrms / 1200wmax. Szóval ha 1 hangszóród van én vagy egy izmosabb monoblokk-ot vagy egy 2 csatornást ajánlanék hidalva. Ami a teljesítményt illeti nem mennék 300w fölé(mivel szerintem ennyit bir a hangszóró) Én egy fifonics zs4400-vel hajtom. Ez 4x55Wrms 4ohm / 4x110Wrms 2 ohm / 2x220Wrms 4 ohm.
Ennyit a teljesítményéről.
A hangja:
Függ, hogy mire akarod használni és milyen ládába teszed.
Nálam bandpass ládában van. Hi-fi-nek így nem nevezném(bár én az elektroncsöves finom pár wattos otthoni technikához vagyok szokva). Igazi erőteljes mindent leromboló hang. Minden rezonál (szélvédő, tükrök, stb). Ha a plexi lapot elveszem a szórók elől a hangzásbeli javulás egy nagyságrendel jobb(de ilyenkor a hangszórók az utastér fele vannak fordítva és a terhelhetősége sokkal kisebb). Ez egy peugeot607 ben van. Szerencsés, hogy ha a könyöklőt lenyitom akkor kinyitható egy ablak(hűtő előkészítés) és már jön is be a pumpogás :) Mellé van egy Fostex CA2 végfok és focal hangszórók(hogy zenéljen is). Szóval jó lenne tudni, hogy milyen autóba lesz(sedan, egyterű).
Látatlanban én egy reflex ládát javasolnék hozzá(mivel a legtöbb esetben ez a célravezető és házilag nem lehet úgy elrontani mont a bandpass-t) és olyan erősítőt ami minimum200Wrms maximum300Wrms 4 ohm. Ez valszeg egy kisebb kétcsatornás erősítő lesz hidalva. Javasolnám a hifonics zs4000-et de azzal tudhajthatod. mert az 2x100Wrms 4ohm / 2x200Wrms 2ohm és hídban 1x400Wrms.
Erősítő márkákat tekintve:
Ha diszkózni akarsz akkor szerintem mindegy. csak a teljesítményre figyelj. Ha zenélni akarsz akkor javaslom a Fostex a mosconi erősítőket (de ezek ritkák és drágák) valamint a régebbi hifonics erősítőket(pl zs) mivel ezek még nem D ill T osztályúak hanem AB. Igaz, hogy jobban melegszik de szerintem szebben szól.
Végszó:
Szóval remélem minden kérdésedre válaszoltam.
Ki imeri? : Én
Vélemény? : Jó, teljesítőképes, megbízható, inkább diszkóra / rap-re
Érdemes e építkezni? : Szubjektív és célfüggő de ha már van akkor igen!
Milyen erősítőt mellé? : Fent
UI: ha bármi további kérdésed lenne a szóróval(vagy hangtechnikával általában, vagy bármivel) keress nyugodtan!
Tisztelettel: Ákos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!