Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Nem megy az 5.1-es hangfalamon...

Nem megy az 5.1-es hangfalamon a 3D hangzás (Logitech Z-906) hogy tudnám megcsinálni?

Figyelt kérdés

Megvettem a hangfalat majd vettem hozzá optikai kábelt ezután rájöttem hogy nincs az alaplapomon lévő hangkártyán optikai kábelra bemenet..

Vettem egy ilyen hangkártyát: Digitus DS-33700

Telepítettem az illesztőprogramot: Xear 3D Audio Configuration https://www.youtube.com/watch?v=BogykAuRJZc

És hiába teszem 6 hangszóróra nem megy semilyen hang..

csak akkor megy ha 2 hangszóróra van beállítva.. DE AKKOR MEG MINEK AZ 5.1 már ezen idegeskedek 1 hete minden tőlem telhető opciót megnyomkodtam már..

A válaszokat köszönöm !

2014. szept. 16. 17:46
 1/10 A kérdező kommentje:

[link]

Csak így megy a hang.. ha áttálítom több minnt 2 hangszóróra akkor nem engedélyezi az "S/PDIF-kimenet" opciót és nem szól semmi

2014. szept. 16. 18:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Csak azért, hogy érezd a törődést: ezt kb 1000 ember elolvasta, és mind tanácstalanok vagyunk. Ha gondolod, ránézhetek Hypercam-mal, de mivel mindent végignyomkodtál, nem hiszem, hogy okosabb lenne bárki közülünk. És az "akkor meg minek írtál?" kérdésedre válaszolva: azért, hogy tudd, hogy azért figyelünk rád.
2014. szept. 17. 02:09
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem azt állítottam hogy mindent megpróbáltam hanem azt hogy minden tőlem telhetőt,ami közel sem sok minden csak ami ott volt a Xear 3D hangdriver programban, nem értek hozzá így lehet ott van az orrom előtt a megoldás csak nem jöttem rá. Pedig általában ilyen programmal kapcsolatos dolgokon hamar kiigazodom de ez az 5.1 nekem magas..

és ha 2 hangszórón van és az 5.1-en beállítom a 3D/4.1/2.1 közül a 3D-t akkor a hátsó kettő hangfal torzulva szól és csendben 4.1-es opción meg mind jól szól csak az első középső kivan kapcsolva.. az meg már megint nem jó mert ha már egyszer 5.1-em van legyen 3D-s hangzás is.. ezt szeretném valahogy megoldani

2014. szept. 17. 19:31
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt hiszem hogy rájöttem.. nem lehet optikai kábelon megszólaltatni 2-től több hangfalat így tehát nem optikai kábel kell nekem hanem analóg talán így jó lessz.... CSAK OYAN KÁBELOM MEG MEGINT NINCS
2014. szept. 17. 22:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Hű, hát ha nem ADAT, hanem SPDIF az optikád, akkor az valóban 2 sáv, de nem találok sehol manualt hozzá, mármint a -1 végű változatához, amin optika van. Szóval lehet, hogy optikai SPDIF, és akkor így jártál.
2014. szept. 18. 10:25
 6/10 Osynho ***** válasza:

Fúú, nagy a zavar... :D Mit szeretnél 5.1ben hallgatni? Remélem 5.1-es forrást próbáltál, pl filmeket. Sztereó zene sztereóban fog szólni. Hacsak nem tud a hangcucc pl Pro Logic II-t, vagy DTS Neo-t, ami felkeveri 5.1-be a 2 csatornás hangot. Persze zenét bűn így szétcseszni, de ízlések és pofonok.

"Azt hiszem hogy rájöttem.. nem lehet optikai kábelon megszólaltatni 2-től több hangfalat"

Már hogy a viharba ne lehetne! :) Sőt, analógon értelemszerűen csak annyi csatornányi kábellel lesz 5.1-ed, ami kiszolgálja azt. Jelen esetben ugye 3 pár, azaz 6db. Ilyenkor a hangkárta végzi a digitális-> analóg konverziót és küldi ki a kábeleken a csatornákra bontott jelet. Ezt a verziót érdemes elkerülni egy ilyen alsó kategóriás hangkártyánál, mert nem lesz valami jó a minőség. Marad a digitális kimenet, mint legjobb megoldás.

SDPIF-ről egy kis írás, mert látom nem világos:

[link]

2014. szept. 18. 20:41
 7/10 A kérdező kommentje:

Kéne hogy lehessen optikai kábellel 6 hangszórót megszólaltatni sőt.. ez 7.1-es hangfalakhoz is kellene hogy menjen szerintem csak a driver nem képes erre.. mert ott optikai kábelnál csak 2 lehetőség van.. vagy fejhallgató vagy 2 hangszóró viszont az analóg kimenetelbe írja hogy lehet 6 hangszórót irányítani

Játékokat szeretném mégjobban kiélvezni + blue ray filmeket, ha már egyszer megvettem

2014. szept. 18. 21:50
 8/10 Osynho ***** válasza:
De egy 5.1-es film se 5.1-ben szól? A lejátszót beállítottad rendesen?
2014. szept. 18. 22:12
 9/10 A kérdező kommentje:
De nekem az a problémám hogy a driver nem engedi hogy megszólaltassam az optikai kábelon keresztül 3d-s hangzással az 5.1-est vagy nem is a driver hanem a hangkártya
2014. szept. 19. 14:53
 10/10 Osynho ***** válasza:
Pont az a lényege a digitális kimenetnek, hogy a hangkártya nem csinál semmit, hanem csak kiadja a jelet. A dekódolást a Logitech végzi. Így teljesen biztos, hogy a beállításokkal van a gond. Persze, ha eleve 5.1 forrásról beszélünk (pl filmek DD, DTS hangsávja).
2014. szept. 19. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!