Nem megy az 5.1-es hangfalamon a 3D hangzás (Logitech Z-906) hogy tudnám megcsinálni?
Megvettem a hangfalat majd vettem hozzá optikai kábelt ezután rájöttem hogy nincs az alaplapomon lévő hangkártyán optikai kábelra bemenet..
Vettem egy ilyen hangkártyát: Digitus DS-33700
Telepítettem az illesztőprogramot: Xear 3D Audio Configuration https://www.youtube.com/watch?v=BogykAuRJZc
És hiába teszem 6 hangszóróra nem megy semilyen hang..
csak akkor megy ha 2 hangszóróra van beállítva.. DE AKKOR MEG MINEK AZ 5.1 már ezen idegeskedek 1 hete minden tőlem telhető opciót megnyomkodtam már..
A válaszokat köszönöm !
Csak így megy a hang.. ha áttálítom több minnt 2 hangszóróra akkor nem engedélyezi az "S/PDIF-kimenet" opciót és nem szól semmi
Nem azt állítottam hogy mindent megpróbáltam hanem azt hogy minden tőlem telhetőt,ami közel sem sok minden csak ami ott volt a Xear 3D hangdriver programban, nem értek hozzá így lehet ott van az orrom előtt a megoldás csak nem jöttem rá. Pedig általában ilyen programmal kapcsolatos dolgokon hamar kiigazodom de ez az 5.1 nekem magas..
és ha 2 hangszórón van és az 5.1-en beállítom a 3D/4.1/2.1 közül a 3D-t akkor a hátsó kettő hangfal torzulva szól és csendben 4.1-es opción meg mind jól szól csak az első középső kivan kapcsolva.. az meg már megint nem jó mert ha már egyszer 5.1-em van legyen 3D-s hangzás is.. ezt szeretném valahogy megoldani
Fúú, nagy a zavar... :D Mit szeretnél 5.1ben hallgatni? Remélem 5.1-es forrást próbáltál, pl filmeket. Sztereó zene sztereóban fog szólni. Hacsak nem tud a hangcucc pl Pro Logic II-t, vagy DTS Neo-t, ami felkeveri 5.1-be a 2 csatornás hangot. Persze zenét bűn így szétcseszni, de ízlések és pofonok.
"Azt hiszem hogy rájöttem.. nem lehet optikai kábelon megszólaltatni 2-től több hangfalat"
Már hogy a viharba ne lehetne! :) Sőt, analógon értelemszerűen csak annyi csatornányi kábellel lesz 5.1-ed, ami kiszolgálja azt. Jelen esetben ugye 3 pár, azaz 6db. Ilyenkor a hangkárta végzi a digitális-> analóg konverziót és küldi ki a kábeleken a csatornákra bontott jelet. Ezt a verziót érdemes elkerülni egy ilyen alsó kategóriás hangkártyánál, mert nem lesz valami jó a minőség. Marad a digitális kimenet, mint legjobb megoldás.
SDPIF-ről egy kis írás, mert látom nem világos:
Kéne hogy lehessen optikai kábellel 6 hangszórót megszólaltatni sőt.. ez 7.1-es hangfalakhoz is kellene hogy menjen szerintem csak a driver nem képes erre.. mert ott optikai kábelnál csak 2 lehetőség van.. vagy fejhallgató vagy 2 hangszóró viszont az analóg kimenetelbe írja hogy lehet 6 hangszórót irányítani
Játékokat szeretném mégjobban kiélvezni + blue ray filmeket, ha már egyszer megvettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!