Sárgakazettás Nintendo eladó?
Konkrétan a "sárgakazettás Nintendo" egy olcsó, kínai hamisítvány.
És akkor most Nintendo történelem következik.
1983-ban a Nintendo Japánban, és csakis Japánban kiadta az első igazi otthoni konzolját cserélhető játékokkal, a Family Computert, röviden a Famicomot. Így néz ki: [link]
A kazettái pedig így: [link]
Amerikába 85-ben, Európába pedig 87-ben jött ennek a nyugatiasított verziója, a Nintendo Entertainment System, röviden NES, így néz ki (plusz kazetták és tartozékok): [link]
A játékok többnyire ugyanazok voltak, csak angolra fordítva, de sok játék nem hagyta el Japánt, sőt, néhány csak Amerikában és/vagy Európában jött ki.
A Nintendo sikerén felbátorodva különböző kalózok elezdtek az eredeti Famicom modelljére rosszminőségű gépeket és kazettákat gyártani, sokszor átírt/rossz játékokkal, valamikor azonban egy az egyben átemelt játékokkal. Példa a kazettákra: [link]
(összehasonlítva látszik egyébként, az eredetiekhez képest mennyivel rosszabb minőségűek a kazetták és a matricáik).
A lényeg, hogy ezek a hamisítványok gyakran elromlanak, rövidek a kábeljeik és akár rosszak is, illetve többnyire csak a gép első 2-3 évéből szoktak játékokat tartalmazni, a későbbi, tartalmasabb játékok nem igazán voltak elérhetőek rájuk.
Mindenesetre ha megelégszel vele, Vaterán, Jófogáson, olx-en biztosan találsz ilyet, ha beírsz olyasmit, hogy sárgakazettás játék, piaci Nintendo, vagy ilyesmi. Ha viszont érdekel az eredeti, többnyire a NES kifejezés alapján érdemes keresni. Vagy, a Nintendo az újabb konzoljaival (Wii, Wii U, 3DS) elkezdte a Virtual Console szolgáltatást, ahol különböző régebbi játékaik (többek között NES játékokat) bizonyos pénzösszegért le lehet tölteni.
Egyébként ha érdekel ez az egész, és hogy milyen jó játékok vannak a gépre, érdemes YouTube-on olyasmiket nézni, hogy top 10 NES games, vagy hasonlókat. Nekem nagy kedvenceim pl. a Kirby's Adventure, a Super Mario Bros 1-2-3, a Zelda játékok, az összes Mega Man és Castlevania rész, és még mások.
Remélem, tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!