PS3 vagy Xbox 360 (nem a szokásos kérdés)?

Figyelt kérdés

PS3 Super Slim 500GB-ot vagy Xbox 360E 250GB-ot tervezek venni.

Egyenlőre PS3 felé hajlok, a következő okok miatt:

- ingyen multiplayer

- jobb exkluzívok

- barátoknak ez van inkább, így tudnék velük multizni

Személyesen még csak Xbox 360-at próbáltam, így lenne pár kérdésem.

Ami FONTOS! Lehetőleg ne olyanok írjanak, akiknek egy 7 éves első generációs, hamarosan széteső Fat gépük van, hanem akik az elmúlt 1-3 évben vettek újonnan Slim vagy Super Slim gépet

Kérdéseim:

- a PS3-nak mennyire lassú a menüje (XMB) és az online szolgáltatásai (játékok multija)

- mennyire kényelmes a kontrollere

2014. szept. 11. 15:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az én tapasztalatom az, hogy a menüje gördülékeny, és gyors. Online szolgáltatásai mondjuk (PS Store) előfordult hetente 1-2 alkalommal, hogy lassú, be se tölt.

A kontrollere nem túl kényelmes (de ha fogtál már PS1 v. PS2 kart, tudod milyen, mert ugyanaz a formája). Az Xbox kontrollere talán a legkényelmesebb, amivel találkoztam.

Az pedig, hogy a gép Fat, vagy Slim, semmi köze a kérdésnek.

2014. szept. 11. 15:26
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Csak azért mondtam, mert egy többéves régi gép nyilván kicsit lassabb, mint egy vadonatúj, meg néha lefagy. De lehet hülyeséget mondok.

Ja és valószínűleg majd átmegyek egyik barátomhoz kipróbálni, hogy milyen a kontroller.

Xbox kontrollert már próbáltam, nekem annyira nem tetszett.

2014. szept. 11. 15:31
 3/11 anonim ***** válasza:

" egy többéves régi gép nyilván kicsit lassabb, mint egy vadonatúj,"

Szerinted miért hívják konzolnak? Ha belassulna pár év után akkor PC-nek is hívhatnák kb.

Amúgy meg szvsz gagyibb, igénytelenebb, mint a box menüje és undorító dolog, hogy a netről szedett játékokat is még telepíteni kell. Dupla annyi hely kell egy adott játéknak mint amekkora a mérete. Vicc. Ennyiből jobb a box.

Egyértelműen jobb a box, viszont az exkluzív játékok miatt van PS3-am is.

2014. szept. 11. 15:49
 4/11 A kérdező kommentje:

Kösz a választ!

A kérdés nem az volt, hogy szerinted milyen szép és igényes, hanem hogy mennyire lassú. De hát ez a te véleményed, szóval mindegy.

Játékokat meg dobozosan venném :3

2014. szept. 11. 15:55
 5/11 anonim ***** válasza:

"A kérdés nem az volt, hogy szerinted milyen szép és igényes, hanem hogy mennyire lassú. De hát ez a te véleményed, szóval mindegy. "

Akkor mi a fenének írsz ki kérdést?

Vedd meg és próbáld ki.

Hány éves vagy?

2014. szept. 11. 16:37
 6/11 A kérdező kommentje:

Most behazudhatnék valamit, és akkor nem menne föl benned a pumpa, de 13 vagyok, és pár dolog megelőzésnek:

- Nem, nem a szüleim vennék, hanem a saját, évek óta gyűjtögetett pénzemből venném.

- Nem, nem vagyok kocka, hétköznap max. 1 órám lenne játszani, hétvégén kicsit több.

2014. szept. 11. 16:51
 7/11 anonim ***** válasza:

Exkluzívok alapján dönts.

PS3-ra jobbak vannak szerintem.

2014. szept. 11. 19:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Azért vergődik az egyik válaszoló, mert hiába dobozosan veszed, kötelezően kéri a játék a HDD-re való telepítést. Ami általában arra jó, hogy csökkentse a betöltési időt játék közben. Ugyan ez opcionális (BIZONYOS!) játékoknál Xbox-on, de ott is ajánlott telepíteni, és szerintem mindenki meg is teszi. ;) Mindazonáltal, nem hiszem, hogy az a játékonkénti egyszeri 10 perc öngyilkosságra ösztönözne akárkit is.

Szerintem kényelmetlenebb a PS kontrollere, de ki vagyok azzal is békülve. :)

2014. szept. 12. 08:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Oh, most olvasom vissza, ő az Store-ból letöltöttekre érti. Na, az tényleg gáz. :D De ki lehet bírni, szerintem ez piciny probléma.

De akkor mellékesen megjegyzem, exkluzívok miatt jobban megéri a PS3, de én is X360-al kezdtem. :D

2014. szept. 12. 08:25
 10/11 TaKy99 ***** válasza:

#Kérdező: Miért is vásárolsz játékkonzolt?

Azért, hogy a menüjét nézegesd?

vagy hogy a kontrollert tapogasd napi 24 órán át?

Nem! A játékélmény miatt!

Azaz tök mindegy, hogy a menü 0.05 vagy 0.02 másodperc alatt ugrik egyik menüpontról a másikra.

Illetve eladtak több millió PS1-et, PS2-t és Ps3-at, nem nagyon van felháborodva senki, hogy kényelmetlen lenne a kontrollere, főleg, hogy mindhárom generációnál megtartották ugyanazt a formát, azaz ha nagyon kényelmetlen lenne, változtattak volna.

De mint írtam a játékélmény miatt vásárol valaki játékkonzolt. Tehát az a legfőbb kérdés, hogy milyen játékokkal szeretnél játszani? Ha legtöbb konzolexclusive akkor azt a gépet kell venni!

#8 félreérted, nem a lemezről telepítéssel van baja.

" és undorító dolog, hogy a netről szedett játékokat is még telepíteni kell."

Azaz, ha store-ból vásárolsz játékot, akkor először letölt egy tömörített telepítőfájlt, majd azt telepíti. Pl.: letöltesz egy 10GB-os játékot és azt telepíti további 14GB helyet elfoglalva, majd ha végett törli a 10Gb-os telepítőfájlt, azaz egy 14GB-os játék telepítéséhez 24GB szabad helyre van szüksége.

SZVSZ ha vásárolsz egy 500GB-os PS3-at, nem tök mindegy, hogy 14GB vagy 24GB helyre van szüksége?

Illetve meg kell nézni a másik oldalt, azaz hogy nem 14, hanem csak 10Gb-ot kell letöltened, Azért ez időben nem biztos, hogy mindegy, főleg, ha lassú a neted.

Azaz itt a letöltési idő és a rendelkezésre álló szabad hely a kérdés. A Sony úgy gondolta, hogy a letöltés fontosabb. Az MS meg úgy hogy a tárhely a fontosabb.

2014. szept. 12. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!