Milyen bakelit lemezjátszót ajánlotok? (35. 000 pénzem van rá)
Szinte mindegy. 35ezerért nem kapsz igazán jó LP lejátszót, azalatt meg kb mind egyforma.
Szerintem használtan keresgélj valami régi AKAI-t. Azok még néznek is ki valahogy.
Amire figyelj, hogy a kimenete stimmeljen az erősítőd kisjelű bemenetével, hacsak nem akarsz összekötő kábelt is készíteni hozzá.
gondolok itt arra, hogy az erősítőd RCA-s és veszel egy DIN kimenetes lejátszót.
#1 Ettől féltem, hogy mélyebben zsebbe kéne nyúlni egy jó lejátszóért..:/
#2 Ezzel tisztában vagyok.
Figyu, menj el egy műszaki bizományiba egy olyan lemezzel amiről tudod, hogy tuti jó állapotú és ott hallgass meg vele néhány lemezpörgetőt, jó alaposan! 10-15 ért kapsz.
Én is így tettem és ha néha rámjön a lemez hallgatás, akkor ott van egy Technics.
Ha kicsit komolyabban gondolkodsz, akkor vehetsz egy jó kis használt lejátszót és egy új hangszedőt hozzá!
Azért szépen tud szólni, ha nagyon ott van a technika és tiszta a lemez. Szó mi szó, macerásabb jó hangot elérni vele, de feelingesebb is! :D Engem mondjuk az enyhe szalonnasütés, ami hallatszik alatta, nem zavar!
"Egyébként rosszabb a bakelit hangzása mint egy CD-nek"
Sweeeeet jesus..... -Előre is bocs, de- aki hülye, az minek írkál ide? Amúgy igen, ha egy india, szarrá karcolt, poros, zsíros lemezt raksz fel egy kritikán aluli lemezjátszóra, szintén gyenge erősítővel és hangfallal, akkor jóhogy roszabb lesz, mint ha feldobnál egy CD-t. Tény, hogy macerásabb szép hangzást elérni a vinyllel, de milliószor jobb, mint bármelyik digitális cucc...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!