500Hz vagy 800Hz?
Lassan 2 éve húzom a tv vásárlást és most lehet szóba jöhet a dolog.
De mostanra már ügye jóval fejlettebbek a tv-k mint két éve.
Mivel informatikus vagyok a képre kicsit érzékeny vagyok.
Lg től a LG 42LB650V-t néztem ki, de a mediamarkt-ban láttam hogy van 800Hz változata is.
De sajnos azt nem néztem meg teszt alatt.
(Töltöttem le Full Hd-s trailer-t pendrive-ra aztán ezzel teszteltettem)
Kérdésem a profikhoz szólna hogy ők rááldoznának + 50 rongyot a 800 Hz-ért?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Szia!
A képjavító vezérlés jelzése az MCI***Hz.
Technológiailag természetesen a több stabilabb képet ad.Elcsúszások,mosódás,gyors mozgások dinamikája...
Jól tetted hogy nagy felbontással próbáltad a készülékeket ugyanis ezek a vezérlések tulajdonképpen jó minőségű jelnél aktívak a legjobban.
Általánosságban viszont nem nagyon lehet észlelni 500Hz-800Hz közötti különbséget.
Az LG MCI 500 az 100Hz, az MCI 800 pedig 200Hz "valós" képfrissítésnek felel meg.
Na most egy film 24 framet ad a TV-nek másodpercenként, egy Xbox vagy PS4 meg 60 framet.
A TV mégis kirajzol 100-at meg 200-at, de ezt úgy csinálja, hogy vesz két darab egymást követő framet, és beszúr közéjük egy becsléssel generált képet (interpoláció). Itt egy tök jó videó erről:
Na most az 500 és 800 közötti különbség annyi, hogy a 800-as az több becsült (interpolált) képet szúr be közéjük. Hogy ezt a különbséget egy emberi lény észreveszi-e, azt ki tudja.
Köszönöm a válaszokat.
Igazából majd a korpa eldönti melyik lesz a befutó.
Meg persze megnézem mindkettőt mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!