Most akkor ódivatú és rossz ember, akinek nincs táblagépje, és már ilyen cucca?
Miért lenne? Az hogy valaki nem vesz ilyen dolgokat, az nem jelenti azt, hogy esetleg nem halad a technikával. A média által tüzelt fogyasztói társadalom, ami lépten-nyomon azt próbálja elhitetni veled, hogy senki vagy ha nincs okostelefonod. És akkor majd mit fognak szólni a barátaid. Tehát első körben eladják a félelmet. Hogy ugyan már te kevesebb ember leszel ha nincs. Tehát a domestost meg a fájdalomcsillapítót meg az okostelefont nehéz eladni. Először a félelmet kell eladni. Hogy megámadnak a baktériumok, vagy iszonyatos fájdalmaid lesznek ha nem szedet, vagy a társaságod kiközösít ha nincs meg a legújabb Iphone. Nézd csak meg alaposabban a reklámokat. Nekem van tabletem. Mert a munkámhoz, ugyan nem kell, de hasznos, okostelefont viszont nem fogok venni. Régi nyomógombos telefonom van, amíg működik használom.
A telefonreklámok is ilyenek. Legyél menő. Oszd meg minden lépésedet, stb. Facebookozz bárhol bármikor. Mert akkor vagy menő. Eladják neked ezt az érzést.
Én egy hónapja majdnem elütöttem egy lányt, aki úgy sétált át az úton, hogy az okostelefonján facebookozott meg zenét hallgatott és se kép se hang.
Miért lennél rossz ember attól, hogy nincs okostelefonod. Akinek szüksége van rá vegyen. Jó az okostelefon, de már a hatévesek is azt akarnak, nekik meg minek mert ha nem kapják meg akkor csúfolni fogják őket az iskolában. Mert szerintem csak azért hogy legyen, hogy ettől valakinek érezze magát az ember, felesleges. Nem ettől lesz valaki bárki is.
Olvastam egy azt hiszem francia cikket arról, hogy az átlagos ember, akinek okostelefonja van, a képességeinek talán az ötödét használja ki. Tehát egy csomó ember eleve úgy vesz okostelefont, hogy a funkcióinak a többségére nincs is szüksége és nem is használja. Persze nem mindenki.
Csak, az, hogy én fejből tudom mások szülinapját, és személyesen köszöntöm őket, erre valaki letámad, hogy miért nem írtam ki az üzenőfalára, hogy "boldogat" ...
Nekem egyszerű telefonom van, hívni jó, ezért nem válogatok újat. Nincs táblagépem meg netbookom meg ilyen s mim, mert nincs rá szükségem, de például nemrég valaki azt osztogatta, hogy szülinapjára kapott ezt meg azt, és eléggé elnyomottnak éreztem magam (nem csak én, hanem a barátaim is).
Na meg amikor az angol rokonaim jönnek nyaralni nálunk, és olyan cuccaik vannak, amikről még 21 éves tesóim se hallottak... Na, de egy percet nem néztek ki onnan a tábla izék közül.
Én akkor most érezzem magam elnyomottnak vagy ne?
Anyámék arra tanítottak, hogy azt vegyem magamnak, ami kell, és olyanra ne adjak pénz, amire nincs szükségem.
Pl. ma is látok egy reklámot egy XY megapikszeles telefonról, s erre apám egyből azt mondta, hogy nekünk van telefonunk, amivel tudunk hívni és van fényképező gépünk, szóval ne siránkozzak az után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!