Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem szól úgy a reflexlád...

Miért nem szól úgy a reflexláda, ahogy kellene neki?

Figyelt kérdés
Egy SAL terv alapján összeraktam egy reflexládát, bele egy 300 wattos 30cm-es mélynyomót, csöveket meg hangelnyelőt és az egész akkora csalódás lett... Szól, mert szól, de nem ad dübörgő mélyet, több erősítővel is kipróbáltam. A hangelnyelő mennyiségének variálásával lehet látványos eredményt elérni? Bár úgy tudom, a reflex ládákat alapvetően nem nagyon kell hangolni.
2014. aug. 12. 18:55
1 2
 1/12 dirtboy ***** válasza:

reflex ládába ne rakj hangelnyelő anyagot

a láda anyaga 19mm-es MDF legyen

a reflex nyílás /port/ al tudod hangolni ha szükséges

hosszabb port alacsonyabb frekvencia,rövidebb port magasabb

leírhatnád a nyomó pontos típusát meg hogy milyen ládát készítettél

2014. aug. 12. 19:22
 2/12 anonim ***** válasza:

pont a SAL nem fog igazán dübörgő mélyet adni.

Illetve fontos az ilelsztés, és a keresztezési frekvencia is.

2014. aug. 12. 22:23
 3/12 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a láda, 2 reflexcsővel.

Az a baj, hogy a hangszóró mágneséről hiányzik a matrica, akitől kaptam, mondta, hogy 300-as, de hogy reflexládába való-e, bandpass vagy zárt ládába, azt nem tudom :/ Ha az segít, lefényképezhetem.

2014. aug. 13. 20:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Az anyaga préselt fa, bútorlap, elől mondjuk nem dupla de tömített.
2014. aug. 13. 20:22
 5/12 A kérdező kommentje:
A hangszóró egy Ceeroy, elképzelhető, hogy szubcsőből van. Többet sajna nem tudok róla.
2014. aug. 13. 20:43
 6/12 dirtboy ***** válasza:

így sajna nem tudom megnézni a thiele/small paramétereket.

ha ragaszkodsz a nyomóhoz megpróbálhatod hogy készítesz neki másik ládát de ne ilyen két rövid csövet rakj bele hanem egy nagy és hosszú portot,mdf ből elé-készítheted.

minél hosszabb a port annál alacsonyabb frekvenciára lesz hangolva.

2014. aug. 13. 20:55
 7/12 anonim ***** válasza:

ez egy autós mélyláda.

Oda egészen más paraméterek kellenek, mint pa vagy hifi estén

2014. aug. 13. 21:25
 8/12 A kérdező kommentje:
Csomagtartóba való ládáról van szó, bocsánat, elfelejtetem megírni. Lehet, hogy készítek másikat, de a mélysugárzóhoz sem ragaszkodom, lehet, veszek egy minőségit készen....
2014. aug. 13. 21:48
 9/12 dirtboy ***** válasza:

azt én vágom hogy ez egy autós nyomó azt nem tudtam hogy te nem autóban szeretnéd használni.

így már más a történet

2014. aug. 14. 20:00
 10/12 A kérdező kommentje:
De-de, oda menne, ha többet tudna, mint a mostani két négyutas oválom a kalaptartóban.
2014. aug. 15. 05:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!