Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Nem tudom behangolni a tévémet...

Nem tudom behangolni a tévémet, valakinek valami ötlet?

Figyelt kérdés

Be szeretném hangolni a tévémet, de folyamatosan azt írja ki, hogy nem található érvényes csatorna, akarom-e újra behangolni. Hát nem, mert már vagy kétezerszer megtettem az elmúlt napokban. Szóval a tévé egy lg 3d-s 80cm-es smart tévé. Nemrég vettük. A másik szobában van egy másik tévé aminél van egy iptv box. (telekomos) Az jó meg eddig ehelyett az új tv helyett volt egy régi sima, ami működött analógról. Simán kihúztam abból a kábelt, kellett egy átalakító rá, mert ennek nem olyan a bemenete és bedugtam (a cable feliratba nem a műholdasba)

Auto hangolással elkezdem, kiírja a tévé hogy upc vagy további szolgáltató, kiválasztom, hogy "további" aztán kér olyat, hogy típus (választható a gyors meg a kábel... és én mindkettőt próbáltam) Frekvencia (tól-ig) Van hálózati azonosító meg kitudja mik. Nem értek hozzá, de egyszerűen nem tudom felfogni mit rontunk el. Már minden választási lehetőséget kipróbáltam minden kombinációban, de adás az nincs. Néha bejön valami szerb tévé de szerintem az is csak véletlenül ha éppen jókedve van a rendszernek. Kézi hangolással hangyák háborúja látható meg az, hogy keres a tévé azt ennyi. Hát most komolyan, lehet ezekkel a smart tévékkel egyáltalán ilyet vagy menjek venni egy újabb iptv stb-ot ha akarom így is használni? A felhasználói könyvében semmi nincs, legalábbis olyan nincs amitől ebben a témakörben okosabb lennék. Neten sem találtam fórumon semmi okosat.. lehet én vagyok az egyetlen nyomi akinek ez nem jött össze...

2014. aug. 10. 12:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha a UPC-t választod...?

Nem régi UPC kábeltv koax van?

T-Homenak nemigen van IPTV bekötés mellett analóg kábeltévé szolgáltatása.

2014. aug. 10. 13:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Kiválasztottam én már mindent. Eddig a régi sima nemlapos tévén volt adás így. Megnéztem most a kábeleket is, de ezt még anno a szerelő hagyta így. Nekem az is fura, hogy ugye van egy elosztó na ott az in-be megy bele a falból és az in-ből megy a másik szobai boxos tévébe is. Az outból meg jön át a hálóba az új tévéhez. A modem meg eleve egy harmadik helységben van amiből szintén megy egy az elosztón in-be. (3 in 1 out van) :) komolyan mondom mestermunka ahogy idekötötték, de nem merem jobban szétszedni. Régebben dolgoztam a ténél, akkortájt annak volt egy ilyen "ajándék" szolgáltatása hogy iptv mellé maradt az analóg, csak ha elromlott nem csinálták meg, mert hát garancia nincs rá.. csak ajándék, vegyél még boxokat azt fizessed. Simán analógot meg már nem lehetett beköttetni, meg digitális ktv-t sem, csak ezt az iptv sz@rt. Nos, ha nem megy sehogy marad a külsővinyó, csak már azért idegesít, mert "nehogymáár ezen ne menjen ha ment a 20 éves régi tévén is így." A jelszintet is próbáltam megnézni, de a tévé nem ír ki arra sem semmit. Wáá :D ez nem egy női meló..
2014. aug. 10. 13:08
 3/12 A kérdező kommentje:
A kábel meg fogalmam sincs milyen, de ha neked mond valamit akkor leírom róla a feliratokat. Elvileg a tések hozták kb. 2 és fél éve ide.
2014. aug. 10. 13:10
 4/12 anonim ***** válasza:

Még mindig van Analóg kábeltv adás, a kábeles IPTV hálózaton a T-nél.

Ha elárulnád a TV-d pontos típusát, meg hogy milyen csatlakozót cseréltél milyenre lehet hogy segítene.

A menüben ahol szolgáltatókat ajánl fel, az a digitális kábeltv beállítása, neked az analóg kéne. (így vakon nem tudom megmondani hol van)

2014. aug. 10. 13:34
 5/12 A kérdező kommentje:
32 la 660 s a típus a csatlakozón meg az van, hogy koax dugasz - f-aljzat. Az van még ráírva, hogy műholdvevő adapter, de a csóka a médiában váltig állította, hogy nekem ez kell ne parázzak, ez lesz jó a tévébe meg a kábelre is. Jó is, csak adás nincs... (Természetesen eltettem a blokkot és kb. 5 perc innen a bolt, szóval ha nem ez kell visszaviszem és a seggébe dugom, mert legalább 10 percig magyaráztam neki mire kell és már tényleg tökideg vagyok)
2014. aug. 10. 13:48
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

EZ a dugó: [link]

kell a tv csatlakozóba.Ha F akkor az antenna toldás vagy műholdas...jelen esetedben nem jó!

2014. aug. 10. 14:12
 7/12 A kérdező kommentje:

nekem ezt adta a csóka:

[link]

Igazából tudom, hogy full sötét vagyok ehhez, de szerintem az eladó sem volt piskóta ha ez nem jó, de majd mindjárt visszaviszem neki azt kiderül. Kösz-kösz mindenkinek az eddigieket, csak összejön.

2014. aug. 10. 14:30
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez jó neked.Feltéve hogy az elülső (apa) véget csatlakoztatod a tv-be.:)

Még mindig valami hangolási problem lehet...

Automatikus csatornakeresés-analóg csatornák...mindez rendben?

2014. aug. 10. 14:35
 9/12 A kérdező kommentje:

De én komolyan nem értem: ez a tévé hátulja:

[link]

Nos, a jobboldali az amibe jó ez az aljzat amit fentebb mutattam (ami ugye satos, szóval nem jó).

A bal meg az amibe jó ha nincs rátekerve és "csupaszon van a "koax".

Feltételezem nem a satellit in-be kell dugni, hanem a cable in-be, de mivel már tényleg mindent kipróbáltam, így azt is, hogy abba dugtam be. Egyikben sem sikerült. Nem értem. Szóval akkor létezik egy olyan csatlakozó ami nem az amit vettem, de a mérete meg ugyan ez? Ezen ne múljon, én megveszem... csak nem értem. Ha meg más a mérete annak, mint ennek akkor azt hova kell bedugni? Pff.. komolyan mondom, nem gondoltam volna, hogy ez több napos esemény lesz nálunk. :)

2014. aug. 10. 14:42
 10/12 A kérdező kommentje:

Nos, közben lemaradtam ez előző kommentről, szóval ez a kis nyavalya jó... ok. Kézivel hangolom, full kínai nekem. :) bemeneti listán átállítom a kábelre. rányomok, h beállítás és h kézi hangolásközben a csatorna üzemmód meg kábelen van. Nos, a kézi menüben van kábeled DTV meg kábeltévé, azon belül a kábeltévét választom és itt jön az ami még nem volt..

van olyan, hogy "rendszer".. választható a DK L BG meg I

aztán sáv: választható a V/UHF meg Kábel

Van még tárolás meg csatorna. Feltételezem ez az, hogy melyik csatornára tárolja a tévén. Nos... komolyan :D le fogom mondani ezt a szart és szolgáltatót váltok.

2014. aug. 10. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!