Hol érdemes tabletet venni?

Figyelt kérdés
Melyik boltban? Vagy esetleg online? Ilyen 50 ezer körül milyen jó gyors tabletet ajánlotok?

2014. aug. 7. 11:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Nexus 7 2012, vagy ha tudsz akkor egy Nexus 7 2013-re spórolj össze pénzt, nem bánnád meg (használtan szerintem 60k körül is van már, külföldről meg jó helyen már 50k alatt is meglenne).
2014. aug. 7. 12:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Ezeknek a Nexusoknak néztem elég gyakori az érintőképernyő meghibásodásuk.... Valami megbízhatóbb konstrukció?
2014. aug. 7. 14:46
 3/5 anonim ***** válasza:
2012-esnél volt egy széria, aminél előfordult, valóban. Többek között ezért is volt ennyi refurb. belőle. Ugyanakkor annyira azért nem jellemző az efféle meghibásodás, s ami a teljesítményt illeti garantáltan jól jársz vele, de(!) azt elmondhatnád, hogy mire lenne használva, mik a fő szempontok, pl. kijelző mérete, elvárt működési idő akkuról stb?
2014. aug. 7. 18:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Akku minél tovább bírja annál jobb, főképp net, meg hd filmezés! Egy-egy játék is belefér de nem arra főképp! A kijelző legyen jó nagy amin kényelmes filmezni, de ne túl nagy tudod az efféle arany középutat keresném!
2014. aug. 7. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Kijelző méretben a középút a 7.9-8.9 ugyanakkor 50 ezres árkategóriában annyira nem lehet válogatni ennél a mértnél, pláne ha szempont még az akku is.

Lenovo Yoga mindent visz, ami az akkuidőt illeti, de emiatt kissé érdekes a kialakítása is. Kicsit 50e felett van. Magáról a hardverről sokat nem tudok elmondani, nem igazán olvastam még tapasztalatokat ezzel kapcsolatban, ha vállalható a formabontó kialakítás, érdemes részletesen utánanézned. ipad mini méretben a Concorde Tab slimet tudom ajánlani, ami szintén akkuidőben jól teljesít, felbontás nem túl jó, de az első mini felbontása sem volt több ennél. Maga a hardver épp most kerül kivezetésre, így egyre olcsóbb s olcsóbb lesz majd, a helyébe az RK3288 lép majd, mely a rockchip újabb "szériája", jól ismert hardver, így applikációk terén a kompatibilitás elenyésző, 2GB-rammal, ekkora felbontással ennek gyorsabbnak kell lennie a fénynél, szóval általános célokra abszolúte megfelelő. HD filmeket biztos, hogy viszi, 1080p-t is, az más kérdés, hogy ilyen felbontású kijelzőn annak semmi értelme, ha jól rémlik 5000mAh-s akku van benne, mely hozzávetőlegesen 5-7 óra használatot tesz lehetővé.

Wayteq xTAB-9, a Wayteq az, amivel óvatosan kell bánni, mert egy lelkes csapat meg minden (kiemelkedően jó magyarországi szerviz...), de nagyon eltudnak szúrni dolgokat, melyeket rendszerint később azért javítanak, mindenesetre ez még egy viszonylag frissebb modell, érdemes utánaolvasni a felhasználói tapasztalatoknak, hardverben megegyezik a Concorde-al, különbség a kijelző felbontása mely már fullHD, a kijelző mérete, ami 9 col. Általánosan tudom elmondani a tapasztalataimat erről a SoC-ról ekkora felbontásnál. Arra számíthatsz kb. hogy maga a működés zavartalan, mondhatni röccenés mentes, ez vonatkozik a menüben navigálástól kezdve a böngészésen át a filmnézésig akár HD minőségben is, viszont ha játékról van szó, akkor már a Mali400 GPU hiába pörög 533Mhz-en, ekkora felbontásnál nagyobb 3D-s játékok már erősen megfogják majd, de hát mint írtad nem ez az első szempont. Az akku nem kiemelkedő, de néhány teszt adat alapján elég jól optimalizálhatták a rendszert, ugyanis 5 óra körüli működési időről beszélnek filmnézéssel eltöltve.

Szóóóval nagyon nem tudsz válogatni, ebben az árban elsöprő többségben a rockchip RK3188-al fogsz találkozni, ha mégis kellene azért némi erős hardverigényű 3D-s játék, köztes út lehet az Asus memopad 8, melynek felbontása 1280×800, mérete 8 col, így kisebb felbontáson jobban teljesít a mali400. Akkuban szintén kiemelkedő, 6-9 óra, az Asus ebben mindig jó volt, ami a tableteket illeti.

Márkák amiket nem soroltam föl ebben az árkategóriában, azokat érdemes elkerülni, illetőleg a Samsung az, ami nagy kérdés, mert maga a márka nem a józan ész, hanem a hit kérdése.

Hol érdemes?

Edigitalt merem bátran ajánlani az egyik legmegbízhatóbb bolt, illetőleg emag annyira nem régóta van nálunk, de Romániában már régóta s kedvelt webshop.

2014. aug. 8. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!