Monitor, PC, set top box összekötése HDMI elosztóval?
Van egy HDMI kimenetelű monitorom, PC-m illetve T-home IPTV set top boxom. A PC-t és a set top boxot szeretném a monitorra kötni, ám azon csak egy HDMI kimenet van, így utánanézve rátaláltam erre a HDMI elosztóra:
A kérdésem az lenne, hogy ezzel megoldható lenne-e, hogy a monitorhoz csatlakoztatva rá tudjam kötni a PC-t illetve a set top boxot, és ráadásul így még nem kellene folyton a monitorhoz hajolva váltani a kettő között (most D-SUB segítségével van összekötve), hanem távirányítóval meg lehetne oldani. A másik ami érdekelne, hogy ez okozna-e az elosztó bármilyen minőségromlást, vagy lenne bármilyen hátránya, illetve az nem gond, hogy az e-bayen található leírásban "Support HDMI 1.3b."-t írnak, nekem pedig 1.4-es HDMI kábelem van?
Működik vele, én is ilyesmivel használok gépet+set-top-boxot (UPC-s). Annyi apró probléma van, hogy amikor a gépről elváltasz, akkor a gép úgy veszi, hogy a monitort kihúztad (az adatkábelt), azaz eltávolítottad. A Windows (7) ilyenkor átvált kisebb felbontásba (1024x768 vagy 800x600). Amikor visszaváltasz, ez az alkalmazásoknál elállíthatja az ablakok méretét. A kép minősége nem romlik. Nem is romolhat, hiszen digitális jelekről van szó.
Az 1.4-es kábel a 3D-hez kell(ene). Visszafelé teljesen kompatibilis, tehát jó lesz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!