Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » LED LCD TV-knek mennyire árt,...

LED LCD TV-knek mennyire árt, ha a bekapcsoló gomb helyett a 220V-os hálózati kábel kihúzkodásával kapcsoljuk ki?

Figyelt kérdés

2014. júl. 29. 16:16
 1/5 anonim ***** válasza:
hát biztos nem tesz jót neki.. miért nem a távírányítóval kapcsolod ki?
2014. júl. 29. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:
59%

Ugyan valamennyit csökken a fogyasztás, de a táp élettartama is. Ha elmegyünk hosszabb időre, persze én is áramtalanítom, de egyébként a ház stand by fogyasztása összesen 12W. Ebben benne van minden, semmit nem szoktam kihúzkodni. Nekem megér havi ~500Ft-ot ez a "luxus".

Viszont amíg a régi Tv-m volt, eszembe nem jutott áram alatt hagyni. Az önmagában zabált vagy 10W-t :)

2014. júl. 29. 17:24
 3/5 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ha a készüléket először a távirányítóval kikapcsolod majd a konnektorból kihúzod a hálózati kábelt (vagy kapcsolós elosztót használsz) semmi gond nem lesz a készülékkel.

Az állandóan feszültség alatt lévő tápegységek hamarabb tönkremehetnek (főleg a kiszáradó kondenzátorok miatt) arról nem is beszélve, hogy egy erősebb feszültségingadozás (ami bármikor lehet) tönkreteheti a készenlétben lévő tápegységet.

Évek óta mindent (számítógépet, tévét) ha nem használjuk áramtalanítunk - egy kapcsolós elosztóval.

2014. júl. 29. 18:18
 4/5 A kérdező kommentje:

Monitornak használom, és egy házi készítésű USB-s relével akarom kapcsolgatni, a többi perifériával együtt.

Így értem a kérdést, tehát, hogy menet közben szakad meg az áramellátása.

2014. júl. 29. 22:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Tehát ha leállítom a PC-t, akkor azonnal megszakad.
2014. júl. 29. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!