Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mivel tisztítsam a televíziómat?

1234567891011 kérdése:

Mivel tisztítsam a televíziómat?

Figyelt kérdés

Hey!

Van egy Samsung típusú LED televízióm, eddig sima Clin ablaktisztító + zsepi kombóval tisztítottam, teljesen bevált. Tegnap láttam, hogy megint tisztításra szorul, ugyan ezt a módszert használtam, viszont ugyan olyan koszos maradt, sőt csak szétkente rajta a koszt. Vettem egy kifejezetten ilyen képernyőkhöz való tisztító folyadékot, ez sem segített, az egész képernyő felületén szét van kenődve, (zsíros foltok) és egyre rosszabb, nagyon idegesítő. Mivel tisztítsam?

Köszönöm előre is!

2014. júl. 17. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Enyhén nedves mikroszálas törlőkendővel.

[link]

2014. júl. 17. 19:04
 2/8 A kérdező kommentje:
A képernyő tisztító folyadékhoz kaptam mikroszálas kendőt, de sajnos azzal sem értem el semmit. A monitoromat pedig tökéletesen tisztítja.
2014. júl. 17. 19:10
 3/8 anonim ***** válasza:

""Clin ablaktisztító"" ??????

Hát ha ezzel "mentél neki " a tévének semmin ne csodálkozz!!

2014. júl. 18. 00:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Miért? Teljesen bevált, évekig használtam ezt monitoron/TV-n és az ég világon semmi baja nem volt semminek, se karcolás se károsodás, semmi. :)
2014. júl. 18. 01:01
 5/8 anonim ***** válasza:

""évekig használtam ezt monitoron/TV-n és az ég világon semmi baja nem volt semminek,""

Szerencséd van!

Nem a karcolások miatt.

Az a folyadék amit direkt LCD- LED tévékhez, monitor tisztításhoz fejlesztettek ki nem tud kárt okozni a kijelzőben viszont olyan tisztító szerek amiket nem erre a célra gyártanak akár apró hézagokon is képesek a készülékbe behatolni és a kijelzőt tönkretenni.

Javítottunk egyszer egy olyan monitort amin a kijelző alsó részén zavaró halvány - fehér két "dombocska" volt látható. Nem tudtunk rájönni mi okozhatott ilyen hibát a kijelző csere segített. Amikor a tulaj érte jött és rákérdeztünk mi történhetett a készülékkel elmondta, hogy valamilyen (már nem emlékszem mivel) ablaktisztítóval tisztította a kijelzőt. Ami beszivárgott a készülékbe és mivel ezek vizes bázisúak szépen tönkretette a kijelzőt.

Kérlek olvasd el a belinkelt oldalt. Többet ne használj mást csak az erre a célra kifejlesztett tisztítószereket.

[link]

[link]

2014. júl. 18. 01:37
 6/8 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm a választ!

btw, amit linkeltél tisztító cuccokat én is olyat vettem, a Meliconi nevezetűt, már jó-párszor végig töröltem de semmi, csak szétkenődik rajta a kosz. Majd veszek egy másik félét, érdekes, hogy nem jön le.

2014. júl. 18. 11:49
 7/8 anonim ***** válasza:

""érdekes, hogy nem jön le.""

Nem tudom mi lehet ami nem jön le.

Nem tudom hogy elhiszed-e nekem de én még semmilyen tisztító szer (folyadékot) nem használtam soha. Van egy 1 colos ecsetem és amikor poros a kijelző ezzel az ecsettel óvatosan nem rányomva portalanítom.

2014. júl. 19. 00:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Olyan mintha az egész TV-n lenne egy vékony zsír réteg, és bármivel törölöm csak szétkenődik rajta, nem tűnik el.

Egy ide-oda mozgatható fali konzolon van és néha meg kell húzni a csavarokat, hogy normálisan tartsa, ezért akaratlanul is össze szoktam taperolni mikor teszem vissza.

2014. júl. 19. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!