Milyen hatással lehet egy erős mágnes egy laptopra?

Figyelt kérdés
Van egy taxi-s lámpám, és a laptop közelébe került, nem emlékszem, hogy rá lett-e téve. Úgy tűnik nincs baja a laptopnak, de kicsit aggodom, hogy voltam-e olyan hüle, hogy kárt okoztam benne. A párom poénból a faliórához tette, hiába szóltam rá az most már az megy a kukába... Légyszi mondjátok, hogy nem lett baja a gépemnek, bár az akkuja mintha gyengébb lenne. :(

2014. júl. 7. 06:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Az akkura nem lehet hatással, ellenben a hdd (merevlemez) simán tönkremehet. Érdemes letölteni a Hd sentinel ingyenes változatát és ellenőrizni a vinyó kondícióját vele.
2014. júl. 7. 07:04
 2/7 csacsi2 ***** válasza:

Hatással van a fémre, de kárt nem tesz a (hagyományos)mágnes a laptopban. Merevlemezt lemágnesezni már elég erős mágnes kell!

Azért nem árt távoltartani, hiszen sokminden mágnesességen alapouló eszköz van (relék..).Maga a laptop is kibocsájt mágneses erőteret. Régi ctr monitornak már nem tesz jót.

Hacsak nem elektromágnes, vagy valami óriásmágnes akkor valószinü nem lett baja! Azért jót sem tesz az elektronikus eszközöknek, ha lehet tartsd távol a géptől :)

2014. júl. 7. 07:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha a párod kicsit tovább kísérletezne, akár be is bizonyíthatná a Hall-effektust, azaz hogy erős mágneses tér hatással van a töltéshordozók áramlására. :)

De viccet félretéve - a winchesternek egészen biztosan nem tesz jót, aztán az esetleges fém házat is véglegesen fölmágnesezheted vele.

2014. júl. 7. 07:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Az órát sem kell kidobni, ne szerencsétlenkedj már.
2014. júl. 7. 07:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Az óra tényleg tönkrement, máskülönben nem szerencsétlenkednék. Sajnos olyan az óra, hogy tetszik a kinézete, így óraszerkezet csere lesz, ha szét tudom szedni, de a laptopot jobban sajnálnám kicserélni. Szerencsére a mágnes csak szimpla mágnes, de mivel taxis lámpa erős, mert a kocsi tetejéről nem eshet le. Kipróbálom a hdd ellenörzést.

Remélem csak melege volt és azért tűnt lassabbnak.

Köszönöm a segítséget!

2014. júl. 7. 12:25
 6/7 Új Tag válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=pXITrgRkT5k elősször is nézzétek meg ezt a videót!

Ha nem tetted a vinyóra a taxis lámpát akkor semmi baj mert nem tett kárt a gépedben

2021. aug. 13. 13:46
 7/7 Új Tag válasza:
Semmi baja nincs a laptopnak a hdd túlszokott melegedni es azért volt baj
2022. ápr. 2. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!