Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Erősítőbe beköthető-e valahogy...

Erősítőbe beköthető-e valahogy ventilátor?

Figyelt kérdés
Elvileg nem szükséges, ha így jött le a gyárból, de azért eléggé melegszik, van értelme kötni bele mondjuk egy 8 centis PC ventit? Megoldható egyáltalán valahogy?

2014. júl. 6. 09:15
 1/5 anonim ***** válasza:

MEg, de ha nem tettek bele, felesleges.

Takarítsd ki meg pasztázd újra és kész.

2014. júl. 6. 10:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, a takarítás amúgy is tervbe volt véve. De kíváncsi vagyok, hogyan lehetne a ventit bekötni? Mert ugye azok 12 voltosak, az erősítő meg 230-ról megy és kiépített 12 voltos csatlakozó nincs benne. Van valami kis átalakító 230-ról 12 voltra, amit csak bekötök a venti vezetékére onnan meg az erősítő tápjára valahogy?
2014. júl. 6. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:
ha nagyon muszáj tudsz venni 220-12 V invertert,arra már rá tudod kötni a ventillátort,csak azt beleszerelni a házba elég bonyolult. Akkor már nagyobb ház kell az erősítőnek. Szerintem is felesleges.
2014. júl. 7. 00:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Általában van 12\24 voltos ág a betáp trafón, mivel a kivezérlés jelzőt, hangszóró vdelmet az szokta hajtani.

Ha meg nincs a trafón akkor a 30-40-50voltból is lehet csinálni 12-t.

Inverter helyett(mivel az elég nagy) egy szimpla analóg 230\12 5-10VA es trafót ajánlanék, ha mindenképp be kell szerelni valamit.

2014. júl. 7. 08:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Időközben rájöttem egy tök egyszerű lehetőségre. Az erősítő hátulján van 230 voltos aljzat (ha teszel hozzá CD lejátszót, vagy bármit). Arról tudok üzemeltetni egy 12 voltos adaptert, amire a ventit kötöm. Az aljzat ráadásul nem kap folyton áramot, csak akkor, ha az erősítő be van kapcsolva, így nem pörögne állandóan a venti, csak mikor az erősítő megy. A kábelezés is jó, van egy pici lyuk gyárilag a házon hátul, azon befér a kábel. Egyébként pénzbe nem kerül, mert mindenből van itthon elfekvőben ami kell.
2014. júl. 8. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!