Üdv! Van egy Videoton RA 6363 S Tipusú erősítőm és használat közben megolvadt az áram kábele ezt mi okozhatta? és javítható?
"Hogy hogy minek mérni? "
És ha áramot mér megtudja mibaja?
...nem
"Az a minimum sztem."
2 dologra lehetne belőle következtetni.
1. nem vesz fel áramot, tehát biztosítékok szakadtak benne, esetleg a betáp primer köre...de akkor a vezeték sem olvadna...
2.túl sok áramot vesz fel, de akkor meg a biztik már oldottak volna...
Tehát semmi értelme.
"Jobb az óvatosság."
Ezért nem kell törni a kábelt...
"(Persze biztosítéknak is lennie kell(ene) benne.)"
Ez hogy jön a problémához?
Van benne...és jók, mert ha rossz lenne már nem olvadna a kábel.
"2.túl sok áramot vesz fel, de akkor meg a biztik már oldottak volna...
Tehát semmi értelme."
Ez egy 30 éves készülék, ki tudja, hogy milyen bizti van benne, lehet, hogy a hatodik tulaj és már régen patkolt biztik vannak benne, vagy áthidalták.
Nem tudom megérteni, hogy miért "fáj" egy áramerősség mérés, vagy legalább odafigyelni az áramelvételre... Ha 1% esély van nagyobb bajra, akkor is megéri picit figyelni. (Ha biztik rendben vannak és szabványosak, akkor ok.)
Na figyi, elmagyarázom.
Adott egy átlag felhasználó, aki nem ért az elektronikához és áramkábelnek hívja a földeletlen betáp kábelt.
Adj a kezébe egy multimétert,(amit lehet még sose használt, nem is látott) szakíttasd meg vele a betáp vonalatés köttesd vele sorba a multit helyesen.
Aztán vagy agyonb_ssza az áram, vagy nem...
Ráadásul ha kiírja neki a multi, hogy 2,45A Azzal se tud semmit sem kezdeni, mert nem tudja helyes érték-e. De te se tudod neki megmondani, hogy az-e...gondolom.
Ráadásul te lehet megmérted a tiedet, vezérlés nélkül, és mértél mondjuk 700mA-t, ő meg megméri, de neki nem vezérlés nélkül, hanem tunerrel sikerül, és nem 700mA-t mér, hanem 900-at, erre megkapja, hogy túl sok áramot vesz fel a gépe, holott nem is...
Szóval érted, az az egy baj van az ilyen tanácsokkal, hogy egy hozzá nem értőnek adod, és nincs értelme vele tornáztatni.
Meg volt törve a kábele.
Barátom, hát olvasni tudsz-e? Azzal kezdtem 1-es hozzászólásban, hogy legjobb, ha elviszi egy szakemberhez...mert nekem is úgy tűnt, hogy a kérdező nem expert.
A szakember lehet legalább fölnyitná, megnézné amúgy is cuccot, erre utaltam...(meg akkor szakember szerelte volna a 230 voltos részt.)
"Barátom, hát olvasni tudsz-e? "
Tudom, láttam.fel is fogtam. Nem azzal van a baj. Hanem hogy további ötleteket adtál neki, mit kellene vele csinálnia(a szakembernek).
Látod a betáp kábelt is magának cserélte ki.
Simán mérhetett volna áramot is, ha nem ezzel kezdi, azóta már lehet nem is élne.
Azért mindenkinek meg kell legyen a magához való esze. :) Gondolom a Kérdezőt nem kell félteni, fölméri magától, hogy mit tud megoldani maga.
Sztem az 1-esből egyértelmű volt, hogy arra utaltam, hogy szakember mérje meg.
De sztem túltárgyaltuk. A Kérdező kicserélte. Én sem szeretem amúgy az Ra 6363 s kábelét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!