Barnuska18 kérdése:
Van egy kis 5.1-es erölködő, mi a baja?
Tápot kitudod mérni? Egy sima multiméterrel meg kellene nézni,hogy mi a helyzet arrafelé. Tápfesz rendben van e.
A kondi miatt nem indokolt a dolog. Gondolom feszültség tűrése azonos, de nagy általánosságban 35-50V elég szokott lenni. Kapacitásra meg gondolom (közel) ugyan olyat raktál be.
2014. júl. 2. 19:34
2/11 A kérdező kommentje:
2200 uf 25v -os a kondi ugyan olyanra cseréltem ki, a trafo-t még nem néztem, most per pillanat nincs multiméter-em, én arra tippelek hogy a végfok az utolsokat rúgja
Én meg inkább a tápra vagy a táp utáni egyenirányító diódákra gyanakszom elsőre. Az egy olcsó javítás, próbáld már meg kiforrasztani őket (elvileg 4 db lesz) és kicserélni azonos típusúra. Valószínűleg ugyan ezen a panelen lesz a konditól nem messze egymás mellett 4 combosabb kondi. Figyelj,hogy azonos irányba rakd be az újakat mint a régiek voltak. Esetleg érdemes lefotózni előtte. Multiméter jó lenne hozzá. Nincs nagy baja szerintem. Végfok szerintem rendben lesz. Típusát eltudod küldeni az erősítőnek? rákeresek ,hogy néz ki. Ha genius akkor meg szerencsénk van,azokat ismerem.
2014. júl. 2. 19:54
4/11 A kérdező kommentje:
Az diodákra gondoltam én is, de nem cseréktem ki mert nem láttam rajtuk égési vagy más nyomot, az erölködőre enyi van irva ”Brothers BR - 6831„ a panelről miny linkelek egy képet
5/11 A kérdező kommentje:
Nem tul tiszta.. Már sötét volt.
kepfeltoltes.hu/view/140702/2014-07-02-081_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/view/140702/2014-07-02-082_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
6/11 A kérdező kommentje:
megnéztem a képeket. Először cseréld már ki azokat a diókat. Ez szerintem 100 forint alatt lesz árban.Ha akkor is marad a dolog,akkor másik panelről forrassz ki egy végfok ic-t és cseréld ki ezzel (valószínűleg a center-rear-front is azonos lesz). input kábelből megítélve ez gondolom front vagy rear panel. Azokon egyszerűség kedvéért azonos végfok ic -t szoktak rakni.
Ha így is marad a probléma akkor valakitől kérj kölcsön egy mérőműszert és mérd ki a tápot.
2014. júl. 3. 08:19
8/11 A kérdező kommentje:
mértem a tápot, a trafo után meg a diodák után rögtön, azzal ugy néz ki hogy nincs gond
Amugy mindketto csatorna zug es halkabb vagy csak az egyik? A melegedes tularamra utalhat. Terhelt allapotban merted a feszt ugye? Fold oldalon esetleg nem serult a nyak a kondi korul illetve stimmel a forrasztas? Zugas foldelesi hibara utalhat. Bar en meg mindig a tap agra tippelek. Ritkan a kondik is rosszak gyarilag igy egy pici eselye annak is van. En meg nem talalkoztam olyan hibas vegfokic vel ami igy ment volna tonkre hogy ilyen hibajelenseget produkalt volna.
2014. júl. 3. 21:04
sikerült végül rendbe hozni?
2014. júl. 14. 17:58
Kapcsolódó kérdések: