2000watt feletti autós mélyláda?
Nyáron lesz kocsim és akarok venni egy jó mélyládát. 2000 watt felett akarok. Nem nagyon értek a hangfalakhoz, ezért kérdeznélek titeket, hátha van itt valaki hozzá értő.
Mit kell nézni egy hangfalon a márkán kívűl?
Miket kell vennem ha van egy kocsim, és azt akarom, hogy legyen benne zene? Pl. Veszek egy mélyládát ahhoz egy erősítőt ès már nyomhatom is?
Esetleg tudnátok linkelni oldalakat, ahol lehet venni megbízhatót?
Bocsi ha hülyeséget mondtam, de kell egy jó hangfal. Xd
nekem dld 500+ om (erre 1000W wan írva haha :) ) 30cm-es van egy ilyen ládában: [link]
+ crunch erősítővel (erre 500W van írva hídbakötve, szintén haha :) )
Nah most ezt kocsiban(3ajtós) félgőzön már mozog az első szélvédő és a csomagtér ajtó. Nem tudom neked mekkora kell, de számomra ez több, mint sok, de legalább nincs túlhajtva :)
A beépítéshez kell (kb a 2000W-hoz :) ):
- az akksitól egy tápkábel az erősítőig olyan 4mm átmérőjű szigetelés nélkül (az akksihoz közel egy biztosíték)
- erősítőtől a kasztniig szintén egy tápkábel vastagságú kábel
- 1 vékony kábel (remote) a rádiótól az erősítőig
- 1 rca kábel(lehetőleg árnyékolt) a rádiótól az erősítőig
- és mivel te 2000Wot akarsz ahhoz már igazán kellene egy kondenzátor is(méretéhez sajnos nem értek, de kelleni fog, hogy elegendő energia legyen az erősítőnek) (nálam nincs, mert ez plusz 15k lett volna és én annyira nem hajtom, hogy kevés lenne a szufla az akksiból)
Én nem értek annyira ezekhez, de amikor utánaolvasgattam a neten, ezeket szűrtem le.
2 ezer watt az már az a kategória ami megszaggatja a visszapillantót, meg csillapítani kell a kasznit, hogy halljál is valamit a zenéből a kocsi zörgésén kívül, valamint 1+ akksi a csomagtérbe.
Egy 2 ezer watt RMS mélyhangszóró 150 eft-nál, 2 ezer watt RMS erősítő 180 eft-nál kezdődik újonnan.
Kell egy izom, 250-300 amperes betáp. Ide már baromi vastag vezető kell, 4mm átmérő édeskevés...
Persze mindezt akkor ha VALÓDI, nem "kínai" 2 ezer wattról beszélünk.
Egy aránylag olcsó alternatíva, ebből a nyomóból 2 darab:
meghajtva a 2 egy ilyen erővel:
+ akksi 30 eft, csillapítás 50 eft, és megúsztad 350-380-ból a mélyládát.
De van egy olyan érzésem, hogy te nem valóban 2 ezer wattot akarsz, hanem olyat amit az első említett, pl. a DLD 500, amire rá van írva hogy ezer watt (ez a csúcs terhelhetősége, zenei 500), közben 250w RMS.
Hozzáteszem, kondenzátor nem kell. Soha nem használnak nagy teljesítményhez kondit, max. ilyen 500 watthoz éri meg megvenni a gyári akksi mellé, de inkább egy direkt hifi akksi egy jó kondi árából. Egyetlen komoly hangnyomás vagy hangminőség verseny autóba se raknak kondit, nem véletlen. Nagy kakaóhoz jó akksi kell, nem egy kondenzátor.
Valamint 2 ezer wattnál már nem illik a kaszniról húzni a 0-t. Külön vezető kell generátortól, akksitól az erőbe a 0-hoz is.
Valamint számolj 2-3 literes fogyasztás növekedéssel, nagyon meg fogja rántani a generátor a motort. Ugyanis a generátor a leadott teljestménnyel nem egyenesen arányosan hat vissza a motorra.
Bár belegondolva, 2 kilowatt már nagy kakaó, gyári generátorok 60-70 ampert tudnak. Neked meg kell hátra 250-300. Elgondolkoznék egy plusz generátor beiktatásán is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!