Ajándékba valamilyen fényképezőgéphez való kütyüt szeretnék. DE nem értek hozzá. Mik ezek? Mattüveg, makrokonverter, fényellenző, uv-szűrő. Pontosan mire jók és hasznosak is?
Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 13:26
1/3 issti válasza:
Ezeket csak géptípushoz szabad venni, méretezés miatt. Ha komolyabb géphez kellene, érdemes inkább megtudni pld. van-e állványa az illetőnek. Vagy egy memóriakártya is biztosan jól jön. Nekem ezek mind vannak a géphez, de aki csak családi képeket csinál, annak nem biztos, hogy hasznosak.
2/3 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy hozzáértőre leltem:)52mmes, és állvány is van. Nem profi, de sűrűn fotóz, családi eseményeket legkevésbé, és fejlődőképes. De annyira még nincsenek kütyüi, egy polárszűrővel dicsekedhet csak. Hosszas keresgélés után egy félszűrőre gondoltam. Nem is túl drága. Ez mennyire hasznos?Vagy valami más jobb lenne?
2010. jan. 2. 20:24
3/3 issti válasza:
Ha sokat fotóz tájképet akkor jó a félszűrő, de egy UV szűrő is hasznos dolog, mert azonkívül szűri a magasabb frekiket, megvédi a lencsét is. Ha szűrő mellett döntesz, mindenképp csak üvegből készültet vegyél! A többi láthatóan rontja a képminőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!