Hogyan lehet normálisan beállítani a műhold antennát?
UPC Direct műholdas tévénk van. Pár napja festették a házat kívülről és valaki véletlen elmozdíthatta a parabola antennát ugyanis eddig 90% volt a jelerősség és 100% a jelminőség és most 50% a jelerősség és 60% a jelminőség és ez eléggé meg is látszik. Ha jön egy kis eső már nincs jel, illetve a kép is rosszabb lett a HD csatornákon. A Travel Channel HD és az HBO HD például álladóan bekockásodik. Az RTL Klub HD-n meg ugyan olyan lett a kép mint a sima RTL Klub-on.
Hogyan lehet pontosan beállítani az antennát? Kell hozzá valamilyen műszer? Egyáltalán melyik műholdra kell forgatni?
Műszer ugyan nem árt, de leginkább, ismeret, tudás kell hozzá.
"Egyáltalán melyik műholdra kell forgatni?"
Nem értem a kérdést, de válaszolok. Arra a műholdra kell forgatni, amelyiken az általad venni kivánt adók vannak.
Ha UPC, akkor THOR, nyugati 1 fokon.
Minek forgatni, amikor most is azt veszed, máshonnan azok a csatornák nem is foghatók.
Csak kicsit mozdulhatott el, ha még gyengébben is, de fogja őket.
Nézd meg, merre mozdult el. Vízszintesen finoman az antenna két szélet fogd meg és mintha forgatni akarnád, picit feszíts rajta. De ne mozduljon meg. Fog annyit "hajolni", hogy látható lesz romlott vagy javult a %.
Na ugyanezt függőlegesen is. Rögtön látnni fogod, merre is kell korrigálni.
De vigyázz, ha 2 foknál többet mozdítasz, már elveszted a holdat.
Sok sikert.
ha van ekkora jeled, akkor meglazítod az antenna rögzítését, aztán mozgatod valamelyik irányba, közben valaki nézi a tv-t, hogy ha romlik a jel akkor szól, ha javul akkor szól, aztán a legjobb értéken lerögzíted az antennát.
UPC az vagy a Astra nevű műholdon ad keleti 19,2 fokon, vagy a Thor műholdon nyugat 1 fokon, bár ha jól emlékszek az utóbbin szórja jelenleg, azt astra régen volt.
Köszi! Megpróbálom amit írtál.
Azt akartam megtudni hogy a tévén melyik műholdat kell kiválasztani csak mert rámentem az automatikus keresésére és most elég sok mindent kérdez, többek közt a műholdat meg valami transzpondert. A műholdnál olyan van hogy THOR 5/6. Akkor gondolom ez jó lesz. A transzpondernél az "Összes"-t választottam ki.
Plusz kéri a CI modulban lévő kártya típusát is. Ezeket lehet kiválasztani: Conax, Cryptoworks, Irdeto, Nagravision. Melyik kell?
Nekem Cryptoworks van, de működhet az IRDETŐ esetleg Nagravision, bár azt csak párosítva adják úgy tudom.
Ebben a sorrendben próbáld.
Már elkezdtem végig menni mindegyiken. A Conax nem volt jó, Cryptoworks nem volt, Irdeto már jó volt.
Amúgy ennyire sikerült javítanom az értékeket:
A HD csatornák most már jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!