2 vagy 3 utas hangfalat építsek? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Akarok építeni hangfalat, de nem tudom milyen legyen.Olyat akarok, hogy ne legyen olyan drága (30 000FT ért) és jól is szóljon.
2014. máj. 13. 17:17
 1/2 anonim ***** válasza:
58%
2 utasat csinálnék, mivel elég kevés a keret rá. Ha 2 középsugárzóval, és 1-1 úttal kisebb hangváltót kell kihozni ennyi pénzből, lényegesen jobb minőségben kapod meg.
2014. máj. 13. 21:15
 2/2 anonim ***** válasza:

helló. előző válaszolóval nem értek egyet.

mégpedig:

két utas hangfal: közép/magas vagy középmagas és mély

ebből ha a középmagasat választod nem lesz szép csilingelő magasad csak emberi hangfreki kb ha pedig csak közép akkor csak közepet hallasz olyan (6-7 microfarad) magasnál szintén.

namost ha három utast akkor lesz egy nagyon pöpec hangcuccod amivel a hangositáson is megállod helyed.

hangváltó kell bele úgy is, akkor már három utáast készíts!

én úgy csináltam hogy a magasnak középnek külön egy láda am tartalmaz 2 piezo magast és egy magnat közepet magnat hangváltóval. iszonyú nagyot szól. mélynek pedig nyomóm van ami arra jó, ha komplett hangfalat csinálsz akkor azt szigetelni stb kell el kell választani a mélyet a magas résztől mert nagy lesz a láda stb gondok akadnak.

nekem 2.1 es hangzás van 1200w rms/8ohm és 70e be fást az erősitővel ami azt jelenti 40e ből megvoltam. ha te neked elég kisebb is akkor simán kijösz!

2014. máj. 16. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!