TV - Mitől csíkozódhat és recseghet a kép?
Már egy jó ideje ilyet tapasztalok, de az a legfurcsább, hogy nem mindig. Van, hogy kb. két hétig teljesen jó a kép is, utána meg elkezd így csíkozódni és recsegni, általában este. Utánaolvastam, és valahol láttam, hogy az analóg jelet megzavarhatja ilyenkor valami. Ha átváltanék digitálisra, annál nem jelentkezne ilyen?
Levideóztam: [link]
Jól látom, hogy egy CRT (képcsöves) tévéről van szó? Ha igen, akkor jól sejtem, hogy kábeltévé előfizető vagy (másképpen már nincs analóg műsorszórás)?
Ha igen, akkor első körben jelezd a szolgáltatód felé is, mert könnyen lehet, hogy a környéken egy erősítő "haldoklik".
Ez valami zavarnak tűnik az elektromos hálózaton. (Ha másik készülékkel is ez van.) Valakinek van a környéken valamilyen gépe, motorja, ami belezavar a hálózatba.
Érdemes volna megnézni, hogy egy hálózatról üzemeltetett rádióval is csinálja-e a recsegést ilyenkor.
Ha digitális adásra váltasz, akkor ilyen formában nem fog jelentkezni a probléma, de kockásodhat, megakadhat a kép.
Ha biztosan jó a tv, akkor érdemes volna szolgáltatói segítséget kérni (tv-szolgáltató ha van, vagy elektromos szolgáltató) a zavar forrásának felderítésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!