Hyundai DLF4285 SMART tv készüléket hogyan kell netre kötni?
Vásároltam gy fent nevezett típusú tv-t, amit szeretnék rákötni a netre, de nem megy. Wifi kulcsom nincs, így UTP kábellel, LAN-on keresztül próbálgatom. Próbáltam routerrel is router nélkül is, közvetlenül a kábelnet modemjébe dugva is, de semmi. Sem IP címet, sem semmit nem lát a tv. A tv-n van dinamikus és statikus IP cím beállítási lehetőség is, de egyikkel sem megy...
Kézikönyv kb semmit sem ír, az "olvasd el a kézikönyvet" hozzászólások mgelőzése végett...:)
Szia!
Csak a routeren keresztül fog működni.
Lehet hogy a router beállításaiban valamelyik csatlakozási tiltás aktív.A készüléked úgy látszik nem kap ip címet... a net szolgáltatásod DHCP?
Szia!
Amit használsz számítógépet,abból a netkábelt rakd át a tv-be.Ha működik,akkor fix ip címed van kiosztva a csak a számítógépnek.Ha ez sem működik akkor a router beállításaiban ellenőrizd hogy nincs e bekapcsolva a MAC szűrés,ip szűrés...stb minden ami akadályozhatja a második készülék kábeles csatlakozását.
Hali!
Úgysem működik sajnos. A router beállításoknál amennyire értek hozzá, ki vannak kapcsolva ezek amik akadályozhatják.
Viszont a szolgáltatómnál találtam egy olyan opciót, hogy +1000Ft/hó adnak egy külső ip címet. Akkor lehet, hogy ezt kellene igényelni?
A szolgáltatótól kapott fix IP cím nem nagyon fog rajtad segíteni. Neked nem a szolgáltatói, hanem a saját LAN oldaladon van gond...
Nagyon tömören:
A kábel/ADSL modem megy a routered WAN portjára. A router LAN oldalát dugdosd az otthoni eszközeidbe, és a TV-be.
A routeren kapcsold be a DHCP-t.
Az otthoni eszközeiden és TV-n pedig válaszd a dunamikus címkiosztás ocpiót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!