Hogyan tudom összekötni a házimozit a TV-vel?
Ha filmet akarok nézni akkor semmi gond minden tökéletesen működik, de ha szeretnék tv-t nézni rendes csatornát akkor szeretném ha a hang a házimoziról menne mert sokkal jobb a minősége és sokkal jobban is szeretem.
Hogyan tudom megoldani?
A házimozin van AUX mód de azzal nem megy :/
TV hangkimenetét összekötötted a házimozi hangbemenetével? Ezt digitálisan optikai kábellel tudod megtenni v. analógon a tv fejhallgató jakc csatiját kötöd össze a házimozi (általában RCA) AUX bemenetével.
Eszközök pontos típusa?
házimozi: Samsung HT-D450
tv: LG 32LG2100
Szuper. A HDMI kábel a lejátszóból megy a TV-be. Az jól is van így, de visszafelé az nem fog működni.
Lejátszó kézikönyve: [link]
TV kézikönyve: [link]
A TV kézikönyvének 18. nyomtatott (PDF-ben 20) oldalán, a 3-as pont jelzi a digitális optikai kimenetet. A 12-es a jack analóg stereo kimenetet.
A lejátszó kézikönyvének 12. oldalán a 3-as ponthoz tartozik a digitális optikai bemenet és 5-öshöz az RCA analóg bemenet.
2 lehetőség: veszel digitális audió kábelt és ezzel kötöd össze a tv-t és a lejátszót. Ez át fogja vinni a TV-ből jövő 5.1-et is (más kérdés, hogy most még nem igazán van 5.1-es csatorna hazánkban) Link: [link]
A másik lehetőség, hogy veszel JACK-RCA kábelt, és azzal viszel át stereot. Link: [link]
Heló!
Nekem is tudnál segíteni hasonlóban?
Külső HDD ről filmezek, 5.1 hangot szeretnék kihozni a házimoziból.
TV:lg49uf68
Hang:serioux sbht5100c
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!