Mi lehet a baja az IR távirányítású helikopteremnek?
Szia!
2 napig működött, semmi baja nem volt. Repkedtem vele fel s alá. Harmadnap amikor elkezdtem vele repkedni, leállítottam a propellert hogy ne ütközzön neki a fotelnek. Majd ismét indítanám és semmi.. :(
Van faca digitális fényképezőgéped?
Bár lehet, hogy a telódé is jó.
Megkérsz valakit a családból, hogy elsötétített szobában álljon be veled szemben és nyomkodja a távirányítót, te meg nézd szemből a kamera képernyőjén.
Ezeknek az infra átviteleknek olyan közel van a tartománya a látható fényhez, hogy a kamera már látja. Ha nem fogsz rendesen, messziről jól látható fényt látni a távröffencsből, akkor jó eséllyel a led gyenge.
Ha jól látható fénye van, akkor viszont a kopteren a vevő butult le valamiért.
Mielőtt levagdalod, próbálhatsz a kontaktjaira odabiggyeszteni vmi látható fényű ledet, hogy meg tudd figyelni, van-e valami.
Sima multiméterrel nem feltétlenül fogsz rajta feszt látni, ha a jel elég ritka és rövid impulzus.
Tényleg nem kizárt, hogy valóban nem kap jelet (vagy gyengét), de nem árt biztosra menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!