Valaki adna nekem egy kapcsolási rajzot?
Figyelt kérdés
Hello, pár napja kisütöttem az 5.1-emben (az erősítőjében) a subwoofer diódáját(ha jól tudom). Többi szól rendesen, csak az a gond, hogy felmelegedik. Most megoldottam, lekapcsoltam a subwoofert a hangváltóról, így semmi mély hangom nincs most. Tehát, ennek az erősítőnek a kapcsolási rajzja kellene, hogy tudjam, milyen diódára van szükségem.2009. dec. 15. 18:19
1/7 anonim válasza:
konkrét típus? kismilliárd fajta 5.1 es erősítő van
2/7 A kérdező kommentje:
Bocs, a lényeg maradt le. Genius SW 1000. Nekem tökéletesen megfelel, tehát nem akarok venni új hangrendszert csak egy dióda miatt.
2009. dec. 15. 19:10
3/7 anonim válasza:
Valami oka kell hogy legyen annak hogy miért ment tönkre az a dióda. Ha egyáltalán dióda az. Attól hogy nem látszik égés egy alkatrészen még lehet rossz.
4/7 A kérdező kommentje:
Igazából az volt, hogy szólt a zene, egyszer csak elhallgatott a sub, és égett szagot éreztem. leakartam halkítani a subot, éreztem, hogy szokatlanul könnyű eltekerni, itt már gyanús volt. Utána megfogtam az erősítő részét, és éreztem, hogy tűzforró. Utána gyors kikapcsoltam, másnap bekapcsolom, szól is, kivéve a subot, az nem szólt. Hallgattam, egyszer megint égett szagot éreztem, és megint forró volt az erősítő, de a surround hangszórók szóltak még tovább. Szétszedtem, napokig próbáltam rájönni, mi lehet a gond, utána rájöttem, hogy valami dióda féleség, vagy tudom is én mi az, csak tippeltem, mert rányomtak egy kiló valami piros taknyot, így csak feltételeztem.Semmi más nem forrósodott, csak az. Le is kapcsoltam a subwoofert a hangváltóról, és most is így hallgatom a zenét, bár most csak a center van bekötve.
2009. dec. 15. 21:17
5/7 anonim válasza:
Hát ez a baj: ..."valami dióda féleség, vagy tudom is én mi az"... lehet hogy nem is dióda féleség hanem "vagy valami vagy megy valahova".
Szerintem ennyi hozzáértéssel vidd el szerelőhöz mert még nagyobb kárt teszel benne a hozzá nem értéseddel.
6/7 A kérdező kommentje:
Legalább vetted volna a fáradságot, hogy tovább olvasd...
"vagy tudom is én mi az, csak tippeltem, mert rányomtak egy kiló valami piros taknyot"
2009. dec. 17. 16:43
7/7 A kérdező kommentje:
Nah, az egy IC lesz. Lekapartam róla a ragasztó féleséget, és kibukkant alóla egy IC, ha jól sejtem feszültség stabilizálo IC. Már csak azt kellene kiderítenem, milyen tipus...
2009. dec. 21. 15:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!